Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Αλέξης Κούγιας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αθωωθεί» - Οι πρώτες δηλώσεις μετά την απολογία του Λιγνάδη (Video)

Όλα όσα είπε ο δικηγόρος

25 Φεβρουαρίου 2021 21:39
Αλέξης Κούγιας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αθωωθεί» - Οι πρώτες δηλώσεις μετά την απολογία του Λιγνάδη (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο Αλέξης Κούγιας παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο γνωστός ποινικολόγος μετά την κατάθεση του εντολέα του στην 19η ανακρίτρια δήλωσε πως έχουν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητα του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Ο Αλέξης Κούγια είπε χαρακτηριστικά: “Αυτή τη στιγμή καταθέτει η κυρία Κούρκουλα. Η κατάθεσή της έχει σχέση με τον άλλοθι του κυρίου Λιγνάδη για την πράξη του Αυγούστου του 2015. Με τα στοιχεία που έχουμε προσκομίσει καταγκρεμίζει την οποιαδήποτε αμφιβολία για αυτές τις πράξεις.

Για την πράξη του 2010 υπάρχουν εισιτήρια, διαμονές σε ξενοδοχεία στην Αίγυπτο που αποδεικνύουν ότι είναι ψέμα αυτό που υποστηρίζει το φερόμενο ως θύμα. Με την επιστροφή του από την Αίγυπτο αναχώρησε αμέσως για πρόβες που αποδεικνύεται από παραμονές σε ξενοδοχεία στην Επίδαυρο… Όσον αφορά την πράξη του 2015 από φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί σε ανύποπτο χρόνο από κινητά τηλέφωνα, από μαρτυρίες, ακόμα και συμμετοχή σε πανηγύρια καταρρίπτεται η κατηγορία. Κατέθετε 4,5 ώρες…

Κανείς δε μπορεί να μπει στη σκέψη των δικαστών αλλά θα είναι άδικο μετά από όλο αυτό και με το απολογητικό υπόμνημα που αιτιολογεί και καταγκρεμίζει τις κατηγορίες… Το θέμα είναι να αντέξει η ανακριτής την πίεση που υπάρχει”

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Μάρτυρες υπεράσπισης «αδειάζουν» τον Κούγια

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Με επιστολή τους διαψεύδουν τις δηλώσεις του Αλέξη Κουγια δυο από τους προτεινόμενους μάρτυρες στην υπόθεση.

Πρόκειται για τους Ιωάννη Παναγόπουλο και Αγησίλαο Μικελάτο, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν ότι θα προταθούν ως μάρτυρες υπερασπίσεως, ενώ τονίζουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την ουσία της υπόθεσης.

Μετά από δηλώσεις του συνηγόρου υπερασπίσεως του κ. Λιγνάδη στα ΜΜΕ, στις οποίες αναφερθήκαμε ως «μάρτυρες υπερασπίσεώς» του, χωρίς ουδέποτε να έχουμε ερωτηθεί ή να έχει ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη μας, δηλώνουμε τα παρακάτω:

  • Άμεσα, θα επικοινωνήσουμε με την κυρία Ανακριτή, ούτως ώστε, εάν κριθεί απαραίτητο από τις Δικαστικές Αρχές, να καταθέσουμε.
  • Δεν γνωρίζουμε τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης και αγνοούμε τους λόγους, για τους οποίους τα στοιχεία μας ανακοινώθηκαν δημοσίως στον Τύπο από την υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη. Επαναλαμβάνουμε, ότι κανένας δεν ζήτησε (και δεν έλαβε) τη σύμφωνη γνώμη μας, προκειμένου τα ονόματά μας να ανακοινωθούν στα ΜΜΕ ως “μάρτυρες υπερασπίσεως” του κ. Λιγνάδη, γεγονός το οποίο μας μας έχει προκαλέσει σοβαρή προσωπική, επαγγελματική και ψυχολογική βλάβη.
  • Ο δεύτερος από εμάς, πράγματι ευρίσκετο στην Ιθάκη τον μήνα Αύγουστο του 2015, φιλοξενούμενος της κ. Ελ. Κούρκουλα, όχι όμως κατά την ημερομηνία 8 ή/και 9 Αυγούστου, αλλά από τις 10 Αυγούστου και μετά και παρέμεινε μόνο έως τις 13 ή/και 14 Αυγούστου. Δεν μπορεί, μετά ταύτα, να γνωρίζει οτιδήποτε, για το πριν την 10η Αυγούστου 2015 χρονικό διάστημα.
  • Ήμαστε, αμφότεροι, αταλάντευτοι στην καταδίκη κάθε είδους σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας, από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε, και παρακαλούμε το όνομά μας να μην χρησιμοποιείται σε καμία υπόθεση τρίτων προσώπων. Ήδη, η επί 2ήμερο διακίνηση των ονομάτων μας στον Τύπο, εξαιτίας της εν αγνοία μας δημοσιοποίησης των στοιχείων μας στα ΜΜΕ από τον συνήγορο του κ. Λιγνάδη, έχει δημιουργήσει προβλήματα και ταλαιπωρία σε εμάς και τους οικείους μας.

Με εκτίμηση

Ιωάννης Παναγόπουλος
Αγησίλαος Μικελάτος

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share