Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Σπύρος Μπιμπίλας: Η σαρκαστική απάντηση στον Δημήτρη Λιγνάδη για το «μέτριος ηθοποιός» (photos)

Αυτό μας τιμά και μας χαροποιεί εμάς τους «μέτριους»...

25 Φεβρουαρίου 2021 19:51
Σπύρος Μπιμπίλας: Η σαρκαστική απάντηση στον Δημήτρη Λιγνάδη για το «μέτριος ηθοποιός» (photos)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την αναφορά στο όνομά του, ως «μέτριο ηθοποιό», όπως διατυπώθηκε στο απολογητικό υπόμνημα του Δημήτρη Λιγνάδη, θέλησε να σχολιάσει μέσω Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας, απαριθμώντας τους σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου και της τέχνης με τους οποίους έχει συνεργαστεί στη διάρκεια της καριέρας του.

Συγκεκριμένα, στο απολογητικό υπόμνημα προς την ανακρίτρια του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θέατρου, ο ίδιος αναφέρεται στην αντιπαράθεσή του με τη διοίκηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών «για τον τρόπο που διαχειρίζονται το σωματείο και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα».

Σπύρος Μπιμπίλας και Δημήτρης Λιγνάδης

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών σχολίασε πριν λίγο στην ανάρτησή του στο Facebook: «Το πανταχόθεν βαλλόμενο Σωματείο μας των ηθοποιών δυναμώνει...

Έχουμε νέες εγγραφές με αμείωτο ρυθμό. Αυτο μας τιμά και μας χαροποιεί εμάς τους "μέτριους", που μας είχαν για συνεργάτες σπουδαίοι θεατράνθρωποι όπως ο Ζυλ Ντασσεν, Μάνος Χατζιδάκις, Γιώργος Μιχαηλίδης, Γιάννης Κακλέας, Γιώργος Μεσσάλας, Κοραής Δαμάτης, Πέτρος Ζούλιας, Ελένη Μαβίλη, Νίκος Ζερβός, Νίκος Κούνδουρος, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Πανουσόπουλος, Τώνια Μαρκετάκη, Νίκος Νικολαΐδης, Λίλυ Μελεμέ, Κώστας Χαραλάμπους, Κάρολος Ζωναράς, Κώστας Λυχναράς, Μάριος Ρετσίλας και τόσοι άλλοι... Η άνοιξη θα ξανάρθει....».

Κατέθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας: «O δρόμος ανοίγει... Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη» (Video)

Σπύρος Μπιμπίλας: Την κατάθεσή του στις εισαγγελικές αρχές οι οποίες ερευνούν τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου ολοκλήρωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο κ. Μπιμπίλας έφτασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών περί τις 10:30 το πρωί και είχε μαζί του τον φάκελο με όλα τα στοιχεία από τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο Σωματείο.

Παρέδωσε τα ονόματα θυμάτων και θυτών, ενώ κατέθεσε και ο ίδιος όλα όσα γνωρίζει, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ. Κατά την έξοδό του ο κ. Μπιμπίλας προχώρησε σε μία λακωνική δήλωση, αναφέροντας πως πλέον ο δρόμος, πλέον, είναι της Δικαιοσύνης.

«Άρχισε η διαδικασία. Τον ρόλο έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη, μην περιμένετε λεπτομέρειες. Ο δρόμος ανήκει στη Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την κατάθεση του κ. Μπιμπίλα και τα στοιχεία που φαίνεται ότι παρέδωσε, θα αρχίσουν παράλληλες έρευνες για τυχόν καταγγελίες για αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί.

Σημειώνεται πως μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, στο μικροσκόπιο των δικαστικών Αρχών φέρεται να έχει μπει ακόμη ένας ηθοποιός για το αδίκημα του βιασμού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share