Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» θανάτων! 1.784 κρούσματα και 367 διασωληνωμένοι

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

25 Φεβρουαρίου 2021 18:17
Κορωνοϊός: «Έκρηξη» θανάτων! 1.784 κρούσματα και 367 διασωληνωμένοι
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου καταγράφονται στην Ελλάδα 1.784 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 367 διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, ενώ 39 είναι οι νέοι θάνατοι από την πανδημία. Με την παράταση του lockdown για μία με δύο εβδομάδες να είναι σίγουρη, καθώς την προανήγγειλε ήδη από χθες ουσιαστικά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.784, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 186.469 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 63 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.600 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.410 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 367 (70.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 86.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.315 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές2 ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 292 (ημερήσια μεταβολή -3.95%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 274 ασθενείς».

"Βόμβα" Εξαδάκτυλου για τον κορωνοϊό: "Φρένο" στην άρση του lockdown - Μεγάλη η ανησυχία στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Παραμένει δύσκολη η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου γίνονται αρκετές προσπάθειες από την κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του.

Σημειώνεται ότι στη Χαλκιδική σήμανε συναγερμός όπου έγινε έκκληση από τον Δήμο Κασσάνδρας να κλείσουν τα σχολεία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε για το ότι μπαίνει φρένο στην άρση του lockdown λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Δύσκολα τα πράγματα με τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Δύσκολη η άρση του lockdown

Ειδικότερα αν και οι αριθμοί των κρουσμάτων «φρενάρουν» την άρση του lockdown, τα μέτρα αποδίδουν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο, τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (25.02.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Κατά την άποψή του, τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν έγκαιρα αλλά τα δυο μεταλλαγμένα στελέχη (της Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής) «αναστατώνουν» όσα γνωρίζουν οι ειδικοί και οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ακόμη σκληρότερου lockdown λέγοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πάντων. «Πρέπει αυτό που ζητούμε (από τους πολίτες), να μπορεί και να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε, όμως, ότι πρόκειται για το τελευταίο lockdown καθώς αν εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60, δεν θα χρειάζεται αυτός ο περιορισμός. Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς, όπως είπε, τα κρούσματα στην πόλη δεν έχουν ουσιώδη διαφορά με της Αθήνας αναλογικά με τον πληθυσμό.

Η Θεσσαλονίκη, τόνισε, παρουσιάζει μια αύξηση μικρή αλλά σταθερή και δεν θα ήταν καλό όταν ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική να εισέρχεται σε πρόβλημα το δεύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας.

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share