Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε από κορωνοϊό ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος

Νοσηλεύονταν από τις αρχές του μήνα στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση

25 Φεβρουαρίου 2021 18:07
Πέθανε από κορωνοϊό ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος που νοσηλευόταν από τις αρχές του μήνα στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση με κορωνοϊό και σηψαιμία. Επίσης, πέθανε ο Ανδρέας Κολλάς, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ

Τον δημοσιογράφο αποχαιρέτισαν με αναρτήσεις στο Facebook φίλοι και συνεργάτες μεταξύ των οποίων ο κριτικός κινηματογράφου Άκης Καπράνος και η Άννα Κουρουπού.

Οι επιπλοκές και η σηψαιμία

Σύμφωνα με ανάρτηση που είχε κάνει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος που ενημέρωνε τους φίλους του Θεοδωρόπουλου για την κατάσταση της υγείας του δημοσιογράφου η κατάστασή του ήταν κρίσιμη ενώ είχε παρουσιάσει σηψαιμία... Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα παρουσιάσε μια πρόσκαιρη βελτίωση η οποία όπως φαίνεται δεν ήταν αρκετή για να βγει νικητής από αυτή τη μάχη.

Ποιος ήταν ο Τάσος Θεοδωρόπουλος

Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος ήταν δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου. Ο ίδιος υπέγραφε και ως ΤΑΖ ή μαύρο πρόβατο. Το 2015 αποκάλυψε ότι τα τελευταία 11 χρόνια ήταν φορέας του HIV, σε μια προσπάθεια να σπάσει τα ταμπού πίσω από αυτόν τον ιό.

Είχε γράψει τότε: «Eίμαι φορέας του ΗΙV εδώ και 11 χρόνια. Το έμαθα μια μέρα μετά τα γενέθλια μου με τη μάνα μου να περιμένει από έξω από το ιατρείο. Και τη νοσοκόμα να δίνει τις εξετάσεις σε όλους τους ασθενείς, κρατώντας δύο τρεις από μας.

Εντάξει, το ψυλιάστηκα από την πρώτη στιγμή. Της λέω “μαντάμ αφού ξέρετε αυτό που ξέρω δεν το τελειώνουμε? Σας υπόσχομαι δεν θα πηδήξω από το μπαλκόνι”. Aπό έξω με περιμένει η μάνα. Της λέω “μάλλον έχουμε πρόβλημα”. Mου απαντάει η μάνα “To μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι έχεις χεστεί από το φόβο σου”. Είμαι ο ΤΑΖ και μολονότι δεν με λες ακριβώς χαρούμενο άνθρωπο, θα διεκδικώ το δικαίωμα στη χαρά όποιου του έχει στερηθεί. Ακόμα και με μπουνιές. Απελευθέρωσα από μέσα μoυ μια φορτωμένη από άλλους ντροπή.

Όχι για τη δική μου αυτοπροβολή από τη στιγμή που γνωρίζω και δεν με αφορά όμως καθ’ όλου το όποιο προσωπικό ή επαγγελματικό κόστος μπορεί να πληρώσω. Μου αρκεί να κοιμάμαι ήρεμα· και να να κάνω σεξ χαμογελώντας. Το έκανα για τη ζωή των άλλων που για μένα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δική μου. Τον ομοίων μου και φοβισμένων, Δεν ζεις αν δεν αντιμετωπίζεις το κόστος της αλήθειας σου. Κι αν δεν τη χρησιμοποιείς για να βοηθήσεις άλλους, απλά έρπεσαι.κι αλήθεια ποτέ δεν είχες…».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share