Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας - Ξεκίνησε η απολογία του (Video)

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

25 Φεβρουαρίου 2021 16:01
Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας - Ξεκίνησε η απολογία του (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Λιγνάδης. Πριν από λίγο ξεκίνησε η απολογία του κατηγορούμενου σκηνοθέτη. Νωρίτερα το συμβούλιο πλημμελειοδικείων απέρριψε την ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας που είχε καταθέσει.

Με υπόμνημά του, νωρίτερα ο Δημήτρης Λιγναδης υποστήριξε πως είναι αθώος και ότι ουδέποτε στη ζωή του εκδήλωσε ερωτικό – σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα. «Ουδέποτε ήρθε σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με χωρίς τη συναίνεση του, ουδέποτε έχει κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κάτι είχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: "Καταρρέει το κατηγορητήριο" - "Δεν έχουν τελεστεί οι βιασμοί"

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση βιασμών που κατηγορείται ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, να καταθέτει αποδεικτικά στοιχεία για το ότι δεν έχει κάνει τίποτα ο πρώτος.

Σημειώνεται ότι η Κυβέρνηση με όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό πήρε αρκετές πρωτοβουλίες σχετικά με τις ποινές για αυτούς που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Κούγιας σε δημόσιες δηλώσεις του ανέφερε ότι παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι δεν ευθύνεται ο πελάτης του για τους βιασμούς.

Κατέθεσε αποδεικτικά στοιχεία ο Κούγιας.

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Ειδικότερα δηλώσεις κατά την είσοδο του στα δικαστήρια έκανε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας πως αν άφηναν τον εντολέα του να προσκομίσει στοιχεία από την αρχή δεν θα υπήρχε ποινική δίωξη σε βάρος του.

«Αν είχαν καλέσει τον κ. Λιγνάδη που εξέτασαν του μάρτυρες θα είχε τη δυνατότητα με άνεση χρόνου αυτά τα στοιχεία που προσκομίζουμε τώρα, να τα προσκομίσουμε τότε κι έτσι δεν θα είχαμε την ποινική δίωξη, τη σύλληψή του με την επίσης παράνομο ένταλμα σύλληψης», ανέφερε ο κ. Κούγια και πρόσθεσε:

«Στην ουσία κατέστρεψαν έναν άνθρωπο μη εφαρμόζοντας τη μόνιμη διαδικασία. Τους στέρησαν τη δυνατότητα να προσκομίσει έγκυρα στοιχεία που δεν αμφισβητούνται και να αποδείξει που βρισκόταν στη δεύτερη υπόθεση».

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αποδεικτικά στοιχεία.

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι παρέδωσε αποδεικτικά στοιχεία ότι οι δύο βιασμοί για τους οποίους κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν έχουν τελεστεί. Σημείωσε ακόμη ότι είναι εδώ οι πέντε από τους μάρτυρες που ζητούν να εξεταστούν σήμερα. Ολοκληρώθηκε ακροαματική διαδικασία με την παρουσία του Δημήτρη Λιγνάδη στο συμβούλιο.

Όπως είπε ο κύριος Κούγιας σε δηλώσεις του, παρέδωσαν τα μέλη του συμβουλίου αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι καταγγελλόμενοι βιασμοί τον Αύγουστο του 2010 και τον Αύγουστο του 2015 ότι δεν έχουν τελεστεί. Όπως ανέφερε, από τα στοιχεία αυτά δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος ήταν στους τόπους που καταγγέλλονται ότι τελέστηκαν τα εγκλήματα. Ο κ. Κουγιας έκανε λόγω για κατάρρευση του κατηγορητηρίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share