Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Έξαλλος" ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα: "Ρίχνετε λάσπη, κανένα μυστικό δεν με συνδέει με την Μενδώνη"

"Κανείς στην Ελλάδα του 2021 δεν δικαιούται να ζει στο φόβο και στη σιωπή"

25 Φεβρουαρίου 2021 14:47

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τους διαλόγους του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Κούγιας σε δημόσιες δηλώσεις του ανέφερε ότι κατέθεσε αποδεικτικά στοιχεία στα οποία φαίνεται ότι δεν έχει κάνει τους βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Συγκεκριμένα στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για όλα όσα τον κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την Λίνα Μενδώνη.

Στην επίθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η δευτερολογία του πρωθυπουργού

Ειδικότερα επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα έκανε ο πρωθυπουργός αναπτύσσοντας τη δευτερολογία του στη Βουλή, καλώντας τον να αποκαλύψει τα περί συγκάλυψης που του πρόσαψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για ένοχα μυστικά που τον συνδέει με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Πείτε μας ποιο είναι το ένοχο μυστικό; Αυτός είναι ο ορισμός της λάσπης κ. Τσίπρα. Σας ρωτώ ευθέως: ποιο είναι το ένοχο μυστικό που με συνδέει με την κα Μενδώνη; Από που με κρατάει; Έτσι γεννιούνται οι θεωρίες συνομωσίας και οι τερατολογίες στο διαδίκτυο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη είπε ότι όσα έγραψε ειδικά για την κα Αγαπηδάκη είναι ο ορισμός του σεξιστικού λόγου. Αναφέρθηκε επίσης στην δήλωση Κοντονή ότι είναι προσβλητικός ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην υπόθεση Λιγνάδη.

«Επειδή είστε μηχανικός σας προτρέπω να καταθέσετε μια ευρεσιτεχνία τα μη επανδρωμένα πληκτρολόγια», είπε αναφερόμενος στην καταδίκη των τρολ του διαδικτύου από τον κ. Τσίπρα νωρίτερα.

'Έκρηξη' Μητσοτάκη με Αλέξη Τσίπρα.

Για το θέμα της ολιγωρίας που κατηγορήθηκε η κυβέρνηση στην υπόθεση Λιγνάδη είπε: «Στις 6 Φεβρουαρίου δημοσιεύεται η ανατριχιαστική καταγγελία του Νίκου Σ. η οποία ήταν ανατριχιαστική.

Ο Νίκος Σ. φωτογράφιζε τον Δημήτρη Λιγνάδη. Η παραίτηση του κ. Λιγνάδη έγινε πέντε ώρες μετά. Μας καλείτε να πάμε στον εισαγγελέα. Η δικαιοσύνη κινήθηκε γρήγορα».

Ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι : «Η Ελλάδα το 2021 δεν είναι ίδια με την Ελλάδα του 2011- 2016, είναι μια κοινωνία που έχει ωριμάσει και είναι έτοιμη να αναμετρηθεί με τις σκοτεινές πλευρές του εαυτού της. Κανείς στην Ελλάδα του 2021 δεν δικαιούται να ζει στο φόβο και στη σιωπή. Και ας είναι αυτό το μήνυμα που θα βγει από αυτή την αίθουσα, όταν θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Το οφείλουμε σε αυτούς που έπεσαν θύματα τέτοιων περιστατικών. Διότι η συζήτηση αυτή εκτός από μία καθαρτική διάσταση που έχει αποκάλυψης των σκοτεινών πλευρών του παρελθόντος, θέλει να επισημάνει ότι το πέπλο της σιωπής έχει πια σπάσει, τα στόματα έχουν ανοίξει και αν διανοηθεί κάποιος να προβεί σε πράξεις κακοποιητικές θα βρεθεί προ των ευθυνών του».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share