Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στους δρόμους οι φοιτητές - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Το συλλαλητήριο γίνεται στα Προπύλαια

25 Φεβρουαρίου 2021 13:41
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στους δρόμους οι φοιτητές - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια όπου αρκετοί μαθητές βρίσκονται στους δρόμους.

Σημειώνεται ότι στις 11:30 της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας μπήκε λουκέτο στο σταθμό του Μετρό, "Πανεπιστήμιο".

Συγκεκριμένα κλειστή είναι η Πανεπιστημίου διότι πραγματοποιείται αυτή την στιγμή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από πλήθος φοιτητών.

Πραγματοποιείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Η κατάσταση στους δρόμους

Ειδικότερα κλειστή είναι αυτήν την ώρα η οδός Πανεπιστημίου λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΟΛΜΕ, η οποία με ανακοίνωσή της στηρίζει τα συλλαλητήρια των προηγούμενων ημερών, κάνοντας λόγο για «βάναυση καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Σημειώνεται πως με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο. Οι συρμοί διέρχονται κανονικά χωρίς ωστόσο να κάνουν στάση.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νέου αντιεκπαιδευτικού νόμου προχώρησε στην εφαρμογή του δίνοντας το πράσινο φως στην εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ, στην καταστολή των κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων και σε συλλήψεις δεκάδων φοιτητών που αντιστέκονται στα εφαρμοζόμενα μέτρα.

Η βάναυση καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου ανακαλεί στη συλλογική μνήμη πρακτικές και μεθόδους από σκοτεινές εποχές του τόπου μας, προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα».

Στους δρόμους οι φοιτητές.

Το χαρακτηριστικό πανό στο συλλαλητήριο

"Ψηλά το κεφάλι, ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη δε θα εφαρμοστεί, η τρομοκρατία δε θα περάσει. Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθηνών", αναγράφεται σε ένα μεγάλο πανό που κρατούν οι φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια

Δημήτρης Κουφοντίνας: Κατάληψη σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού - Μαζικές οι προσαγωγές

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τις συγκεντρώσεις που γίνονται για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος βρίσκεται στην εντατική λόγω της απεργίας πείνας που κάνει.

Σημειώνεται ότι στις 11:30 της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας μπήκε λουκέτο στο σταθμό του Μετρό, "Πανεπιστήμιο".

Συγκεκριμένα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν και πάλι στο κέντρο της Αθήνας όπου έγινε συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα με τις Αρχές να προχωρούν σε προσαγωγές.

Συγκέντρωση έγινε για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η κατάληψη στο υπουργείο Πολιτισμού

Ειδικότερα στην κατάληψη κτιρίου στην Πλατεία Καρύτση, που ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε ομάδα αναρχικών το πρωί της Πέμπτης.

Οι καταληψίες ανήρτησαν πανό, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του καταδικασμένου για την εγκληματική δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα. Πληροφορίες θέλουν την αστυνομία να έχει προχωρήσει σε προσαγωγές και να οδηγεί τους προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ.

Συγκεκριμένα, οι αλληλέγγυοι άνοιξαν ένα πανό το οποίο έγραφε: «Υπερασπίζεστε παιδεραστές, δολοφονείτε αγωνιστές», φωνάζοντας συνθήματα για τον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share