Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Iωάννινα: Βρέφος 50 ημερών νοσηλεύεται λόγω κορωνοϊού

Ακόμη ένα παιδί βρίσκεται αντιμέτωπο με τον ιό

25 Φεβρουαρίου 2021 12:20
Iωάννινα: Βρέφος 50 ημερών νοσηλεύεται λόγω κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά σοβαρή διότι όλο και περισσότερα άτομα βρίσκονται θετικά στον ιό με κάποια από αυτά να εισάγονται στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε συνέντευξη του μίλησε για τους εμβολιασμούς αλλά και το αν θα γίνει άρση του lockdown κάποια στιγμή.

Συγκεκριμένα ένα βρέφος 50 ημερών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό όπου και νοσηλεύτηκε εκτάκτως στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Βρέφος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση του βρέφους

Ειδικότερα με κορωνοϊό νοσηλεύεται ένα βρέφος 50 ημερών στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η κατάστασή του είναι ήπια και δεν παρουσιάζει έντονα συμπτώματα.

Παραμένει άγνωστο από πού και πώς μολύνθηκε. Το παιδί κατάγεται από την Άρτα και έχει άλλα δύο αδερφάκια που μέχρι στιγμής δεν έχουν μολυνθεί.

Συναγερμός στην Χαλκιδική: Έκκληση να κλείσουν τα σχολεία στην Κασσάνδρα λόγω κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Παραμένει τραγική η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται από την αύξηση των κρουσμάτων σε αρκετές περιοχές μέσα από τα στοιχεία που δίνονται καθημερινά.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Μανώλη Δερμιτζάκης μίλησε για την πιθανότητα να γίνει σκληρό lockdown και όταν εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα στην Χαλκιδική και γενικά στην Κασσάνδρα έχει σημάνει συναγερμός λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που υπάρχουν.

Δύσκολη η κατάσταση στην Κασσάνδρα.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τα κρούσματα

Ειδικότερα ο Δήμος ζητά να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο και στην περιοχή, καθώς υπάρχουν έτοιμες υποδομές, και την ίδια ώρα πολλοί ηλικιωμένοι μένουν ανεμβολίαστοι.

Μιλώντας στο η grtimes.gr, η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά αναφέρει πως «ενώ είναι έτοιμο το εμβολιαστικό κέντρο που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, με όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και με το πλάνο που αναφέρει ότι στην τρίτη φάση θα μπει στη μάχη των εμβολιασμών, μέχρι σήμερα παραμένει ανενεργό.

Όποιος από τους ηλικιωμένους – και είναι πολλοί – επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο θα πρέπει να μετακινηθεί ακόμη και σε απόσταση δύο ωρών από τον τόπο διαμονής τους, είτε στα Μουδανιά, είτε στον Πολύγυρο, είτε στο Παλαιοχώρι και την Αγία Παρασκευή προκειμένου να κάνει το εμβόλιο. Πολλοί δεν διαθέτουν αυτοκίνητο, για πολλές από τις τοποθεσίες που υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο δεν υπάρχει συγκοινωνία, οπότε κάποιοι δεν μπορούν να μετακινηθούν και μένουν ανεμβολίαστοι».

Προσθέτει δε, ότι «παρά το γεγονός πως είμαστε ένας τουριστικός δήμος και θα έπρεπε να έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό κατοίκων, εν τούτοις κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Είμαστε από τους δήμους με τους λιγότερους εμβολιασμένους, καθώς δεν υπάρχει ανάλογο κέντρο για πληθυσμό που πλησιάζει τους 20.000 κατοίκους. Έχω κάνει δεκάδες εκκλήσεις προς τους αρμόδιους φορείς, όπως και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, προκειμένου να μάθουμε γιατί δεν λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο, αλλά απάντηση ακόμη δεν έχουμε πάρει».

Στην Κασσάνδρα είναι δύσκολη η κατάσταση.

Έγγραφες εκκλήσεις για να κλείσουν τα σχολεία

Την ίδια στιγμή η κατάσταση σ’ ότι αφορά το ιικό φορτίο στην ήδη “κόκκινη περιοχή” της Κασσάνδρας δείχνει να γίνεται ακόμη δυσκολότερη μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα.

Όπως αναφέρει στο GRTimes η δήμαρχος Κασσάνδρας “η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο και ειδικά στα σχολεία του δήμου μας. Αυτή τη στιγμή είναι κλειστά δύο σχολεία της Καλλιθέας, ένα δημοτικό στη Φούρκα, δύο νηπιαγωγεία στη Κασσάνδρα, ενώ κρούσματα και κλειστά τμήματα υπάρχουν σε όλα σχολικά συγκροτήματα. Έχω ζητήσει δύο φορές με επίσημα έγγραφα προς τους αρμόδιους φορείς, να κλείσουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στο δήμο μας, αλλά μας αντιμετωπίζουν σαν να μην υπάρχουμε. Δεν μας έχουν απαντήσει ούτε θετικά ούτε αρνητικά”.

Και συμπληρώνει: “Δεν είμαι γιατρός, δεν μπορώ να πάρω εγώ τις αποφάσεις που αφορούν τον υγειονομικό κλάδο, αλλά υπάρχει κόσμος που δεν έχει κάνει τεστ και πηγαίνει στη δουλειά του για να μη χάσει το μεροκάματο. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να έχουμε ανάλογη αντιμετώπιση με ότι συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Προσπαθώ να το εξηγήσω και δεν μπορώ. Μέσω του δικού σας μέσου λοιπόν κάνω έκκληση και παρακαλώ να μας ακούσουν όσοι πρέπει”.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share