Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Υπόθεση Λιγνάδη: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου για την αίτηση ακυρότητας

Μέχρι το μεσημέρι θα έχει βγει η απόφαση

25 Φεβρουαρίου 2021 11:47
Υπόθεση Λιγνάδη: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου για την αίτηση ακυρότητας
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη όπου κατηγορείται για βιασμούς μετά από καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του.

Σημειώνεται ότι παράλληλα στη Βουλή υπάρχει διάλογος για την υπόθεση του σκηνοθέτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απευθύνεται στα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου για την αίτηση ακυρότητας που είχε καταθέσει ο Δημήτρης Λιγνάδης δια του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση.

Δημήτρης Λιγνάδης: Η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου

Ειδικότερα το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που θα κρίνει την αίτηση ακυρότητας αναμένεται να έχει εκδοθεί η απόφαση μέχρι και το μεσημέρι που έχει προγραμματιστεί η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η ένσταση δε θα πραγματοποιηθεί η απολογία του ηθοποιού και σκηνοθέτη, η δικογραφία θα επιστραφεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για περαιτέρω έρευνα. Εφόσον η αίτηση απορριφθεί, η απολογία θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Τι θα υποστηρίξει ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει κληθεί από τη 19η τακτική ανακρίτρια να δώσει εξηγήσεις για τις δύο πράξεις βιασμού που του αποδίδονται, μία του 2010 και μία το 2015.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ακολουθεί τη γραμμή της πλήρους άρνησης και δια μέσω του Αλέξη Κούγια έχει προαναγγείλει την κατάθεση μηνύσεων για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των δύο προσώπων που τον κατηγορούν.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης υποστηρίζει πως το χρονικό διάστημα για το οποίο τον κατηγορούν ότι προέβη στις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται, βρισκόταν σε άλλα μέρη. Μάλιστα, θα προσκομίσει ένα ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε την καθημερινότητα, τις κινήσεις και τις συναναστροφές του.

Ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας, υποστηρίζει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης βρισκόταν σε διαφορετικά μέρη από εκείνα που τον τοποθετούν τα φερόμενα θύματά του.

«Έχει προσωπικό ημερολόγιο χειρόγραφο. Για την μια περίπτωση που λέει ότι βρισκόντουσαν τον Αύγουστο στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, στο ημερολόγιο αναφέρει από τις 2-10 Αυγούστου ήταν στην Αίγυπτο, από τις 10-19 στην Επίδαυρο, από τις 19-26 στην Πάτρα και στη συνέχεια στην Κόρινθο» είπε ο κ. Κούγιας.

Στη δεύτερη περίπτωση, αυτή του Αυγούστου του 2015, υποστήριξε ότι σύμφωνα με το ημερολόγιό του βρισκόταν ολόκληρο τον Αύγουστο στην Ιθάκη μαζί με την πρώην υπουργό Πολιτισμού Ελένη Κούρκουλα, τον ιδιοκτήτη του Action 24 Διονύση Παναγιωτάκη και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, τους οποίους θα προτάξει και ως μάρτυρες αύριο πριν την απολογία του.

Ραγδαίες οι εξελίξεις με την υπόθεση Λιγνάδη.

«Χοντροκομμένη κατασκευή» η δικογραφία

Ήδη, ο κ. Κούγιας έχει δώσει το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει, χαρακτηρίζοντας τη δικογραφία «χοντροκομμένη κατασκευή».

Επιπλέον, ήδη από την κατατεθείσα ένσταση ακυρότητας κάνει λόγο για απουσία φωτογραφιών, ιατροδικαστικών εκθέσεων, μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου ή μέσω κάποιου social media, εκ των οποίων θα ήταν δυνατή η επιβεβαίωση των καταγγελλόμενων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share