Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Στις "φλόγες" η Αττική με τα κρούσματα - Παίρνει παράταση το lockdown

Δεν πρόκειται να γλιτώσουμε ποτέ

25 Φεβρουαρίου 2021 07:28
Κορωνοϊός: Στις

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση με τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου καθημερινώς αυξάνονται όλο και περισσότερο χωρίς σταματημό.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ότι δύο ακόμη περιοχές μπαίνουν σε lockdown από τα ξημερώματα της Πέμπτης 25 του μήνα.

Συγκεκριμένα η Αττική φαίνεται να έχει μεγάλο πρόβλημα με την αύξηση των κρουσμάτων όπου εξαιτίας της θα παραταθεί και άλλο το lockdown.

Αυξάνονται και άλλο τα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα της Αττικής

Ειδικότερα την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ κατέγραψε μόνο στην Αττική 869 κρούσματα, μία ημέρα μετά τα 1.000 και πλέον κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας για το Λεκανοπέδιο. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα πιεστική, ειδικά στα νοσοκομεία, με τον πρωθυπουργό να έχει προαναγγείλει από χθες την παράταση του lockdown.

Μητσοτάκης: Η αύξηση των κρουσμάτων δεν μας επιτρέπει το άνοιγμα

Ο πρωθυπουργός στην διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, στάθηκε στην εικόνα της Αττικής αναφέροντας πως τα τελευταία δεδομένα δεν επιτρέπουν άνοιγμα της αγοράς από την 1η Μαρτίου.

«Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την Μαρτίου. Το βασικό, όμως, μήνυμα το οποίο πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την παράταση στο lockdown.

«Καίγεται» η Αθήνα -1.916 κρούσματα σε 48 ώρες

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν την σοβαρότητα της κατάστασης στην Αττική. Για μία ακόμη ημέρα, το κέντρο της Αθήνας καταγράφει περισσότερες από 200 μολύνσεις (235), ενώ τριψήφιο αριθμό περιστατικών καταγράφουν τόσο τα δυτικά (134) όσο και τα βόρεια (106) και νότια προάστια των Αθηνών (104). Συνολικά η Αττική κατέγραψε 869 κρούσματα, ενώ αν προστεθούν και τα 1.047 της προηγούμενης ημέρας, «αγγίζει» τα 2.000 μέσα σε 48 ώρες (1.916 για την ακρίβεια).

Αναλυτικά τα κρούσματα χθες στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 99
  • Βόρειος Τομέας: 106
  • Δυτική Αττική: 31
  • Δυτικός τομέας Αθηνών: 134
  • Κεντρικός τομέας Αθηνών: 235
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 104
  • Πειραιάς: 143

Φωτιά τα κρούσματα.

Κικίλιας: Γεμάτες στο 90% οι ΜΕΘ

Με την άνοδο των κρουσμάτων, έρχεται και η αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Και η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής έχει γίνει πλέον εξαιρετικά δύσκολη. Όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, πλέον η πληρότητα στις ΜΕΘ για κορωνοϊό φτάνει το 90%, με την πίεση να είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

«Η Αττική έχει αυτή την εποχή το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με συνέπεια να υπάρχει πίεση στο Ε.Σ.Υ. με ρεκόρ εισαγωγών στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία. Εχθές, Τρίτη, είχαμε 168 εισαγωγές και προχθές, Δευτέρα, είχαμε 186 εισαγωγές. Και η κάλυψη των ΜΕΘ-COVID στην Αττική είναι αυτή τη στιγμή σε ποσοστό 90%235 ΜΕΘ από τις συνολικά 262» ανέφερε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ΣΚΑΪ, στον Ευαγγελισμό δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμη ΜΕΘ, στο Αττικόν υπάρχουν 4 διαθέσιμες κλίνες, ενώ 6 έχουν μείνει στο Σωτηρία.

Αττική: Μειώθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα

Ένα θετικό στοιχείο που προκύπτει ωστόσο είναι η μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα μεγάλων πόλεων την εβδομάδα 15 με 21 Φεβρουαρίου, ωστόσο δείχνουν μείωση σε δύο περιοχές. Πρόκειται για την Αττική όπου η μείωση φτάνει το 16.2% και τον Βόλο όπου η μείωση φτάνει το 27.6%.

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων.

Παπαευσταθίου (ΕΚΑΒ): Μας προβληματίζει η αύξηση των εισαγωγών στην Αττική

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, έκρινε ότι η κατάσταση είναι πιεστική στην Αττική, αλλά ελεγχόμενη για την ώρα και αποκάλυψε ότι ήδη δεσμεύονται κρεβάτια από ιδιωτικές κλινικές.

«Η αύξηση στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία και όσων χρειάζονται νοσηλεία στις εντατικές μας προβληματίζουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «πιεστική αλλά ελεγχόμενη».

«Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, σε λίγο διάστημα θα βρεθούμε σε κόκκινη περιοχή, καθώς ειδικά στην Αττική, τα πράγματα ζορίζουν ολοένα και περισσότερο» συνέχισε και πρόσθεσε πως ήδη δεσμεύονται νέες κλίνες από ιδιωτικές κλινικές.

«Οι ιδιωτικές κλινικές από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχουν δεσμεύσει κλίνες non-covid. Συνεχώς παίρνουμε και περισσότερες κλίνες. Έχουμε δεσμεύσει περισσότερες από 110. Αλλά τα σχέδια περιλαμβάνουν και περαιτέρω συμπτύξεις κλινικών για να απελευθερωθεί μεγαλύτερος αριθμός για ασθενείς covid-19» επισήμανε, εξηγώντας ότι οι επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και οι θεραπείες για τους ογκολογικούς ασθενείς γίνονται κανονικά, ενώ τα υπόλοιπα μη επείγοντα πάνε πίσω. «Πιστεύω ότι το σύστημα θα αντέξει» κατέληξε ο κ. Παπαευσταθίου.

Την άποψη ότι η κατάσταση στην Αττική ξεφεύγει από τα όρια των αντοχών του συστήματος Υγείας, εξέφρασε και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share