Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Κόλαση: Η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής δείχνει για πόσο καιρό θα διατηρηθεί το lockdown

Τα νέα δεν είναι καθόλου καλά...

24 Φεβρουαρίου 2021 18:53
Κόλαση: Η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής δείχνει για πόσο καιρό θα διατηρηθεί το lockdown
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Κολασμένη μοιάζει να είναι η κατάσταση εξαιτίας του κορωνοϊού στα νοσοκομεία, με τις ΜΕΘ να γεμίζουν διαρκώς και να έχουν φτάσει σε σημείο, που άρση του lockdown δεν μπορεί να γίνει σύντομα.

Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως «μειώνεται η κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ, βρίσκεται στο 60% πανελλαδικά», ενώ αμέσως μετά πήρε τον λόγο η κυρία Μαρία Τσολιά, δίνοντας τις νεότερες πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο κατά του φονικού ιού.

Γέμισαν οι ΜΕΘ στην Αττική: Κόλαση στο Λεκανοπέδιο

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η Αττική έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ στην Αττική είναι καλυμμένες σε ποσοστό 90%, συγκεκριμένα 235 σε σύνολο 265.

«12 μήνες τώρα η χώρα μας, όπως και όλος ο κόσμος, δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση» ανέφερε ο κ. Κικίλιας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, με το «λουκέτο» να είναι σίγουρο πως θα μείνει για αρκετό καιρό ακόμη.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις προσπάθειες στήριξης του ΕΣΥ και στο «ανεπανάληπτο κύμα αλληλεγγύης» που έχει αναπτυχθεί. Τόνισε πως «όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία και τώρα είναι η ώρα» και επισήμανε: «Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 790.586 εμβολιασμοί με ημερήσιο ρυθμό πάνω από 30.000. Σήμερα θα γίνουν πάνω από 31.000 εμβολιασμοί, ενώ ήδη έχουν κλειστεί 1.480.479 ραντεβού για εμβολιασμό. «Η επιχείρηση "Ελευθερία" είναι παράδειγμα προς μίμηση» κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share