Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Λιγνάδη: Στο πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κλήθηκαν Κούγιας και Βλάχος

Σοβάρεψαν τα πράγματα εκεί

24 Φεβρουαρίου 2021 18:01
Υπόθεση Λιγνάδη: Στο πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κλήθηκαν Κούγιας και Βλάχος

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο από ηθοποιούς που έχουν υποστεί παρενόχληση.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Κούγιας είχε κάνει δηλώσεις σχετικά με όσα ειπώθηκαν στον ανακριτή και τον εισαγγελέα για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα οι δικηγόροι Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Βλάχος κλήθηκαν στο πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σχετικά με τις δηλώσεις που έκαναν.

Δύσκολη κατάσταση με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι έγινε με Κούγια - Βλάχο

Ειδικότερα σε εξηγήσεις για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη καλούνται από το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Βλάχος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις αναφορές οι οποίες κατατέθηκαν στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και αφορούν στις δημόσιες τοποθετήσεις των γνωστών δικηγόρων για την υπόθεση του κατηγορούμενου σκηνοθέτη στάθηκαν η αφορμή για να ενεργοποιηθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ καλεί σε εξηγήσεις τον Αλέξη Κούγια, συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, για δηλώσεις του και τον Γιάννη Βλάχο, που εκπροσωπεί έναν από τους βασικούς μηνυτές της υπόθεσης, για δημοσιοποίηση του περιεχομένου δικογραφίας.

Μετά τις εξηγήσεις που θα παράσχουν οι δυο δικηγόροι τα πειθαρχικά όργανα του ΔΣΑ θα αποφασίσουν αν θα ασκήσουν ή όχι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τους.

Εκτός εαυτού ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση Λιγνάδη: "Μπορώ να τους μηνύσω όλους" (video)

Καταγγελίες: Συνεχίζονται οι ραγδαίες εξελίξεις με τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο όπου αποκαλύπτονται όλο και περισσότερες υποθέσεις παρενοχλήσεων από ηθοποιούς που τις έχουν υποστεί.

Σημειώνεται ότι ο Πασχάλης Τσαρούχας έκανε τις πρώτες δηλώσεις αφού συναντήθηκε με τον εισαγγελέα και του ζητήθηκε να καταθέσουν τους φακέλους με τις καταγγελίες.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, "Καλημέρα Ελλάδα", ότι μπορεί να προχωρήσει σε μηνύσεις αν χρειαστεί.

Προκλητικός ο Αλέξης Κούγιας.

Καταγγελίες: Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

Ειδικότερα για παραλείψεις και προκατάληψη στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξης Κούγιας.

«Αυτά που έχουν συμβεί στην υπόθεση Λιγνάδη δεν συμβαίνουν νομίζω ακόμα και στις πλέον αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές χώρες της Άπω Ανατολής και της Αφρικής» τόνισε στον ΑΝΤ1, εξηγώντας ότι το να ασκηθεί ποινική δίωξη είναι υποχρέωση του εισαγγελέα.

«Το να συλλάβεις με ένταλμα συλλήψεως Έλληνα πολίτη χωρίς να συμφωνήσει ανακριτής και εισαγγελέας, έχει κάποιες προϋποθέσεις. Το να δικαστεί ένας άνθρωπος και να καταδικαστεί είναι αποτέλεσμα τριών διαδικασιών. Αυτό που συμβαίνει στον κ. Λιγνάδη είναι πρωτοφανές» πρόσθεσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Τι λέει ο νόμος; Πριν ασκηθεί ποινική δίωξη καλείς αυτούς που έχουν κάνει μήνυση, τα επιβεβαιώνουν και συμπληρώνουν ό,τι χρειάζεται. Είναι υποχρέωση του εισαγγελέα να καλέσει αυτόν τον οποίο καταγγέλλουν, να του δώσει τις καταθέσεις, να τις μελετήσει και να κάνει έγγραφες εξηγήσεις. Αλλιώς η διαδικασία είναι εντελώς άκυρη» σημείωσε ο κ. Κούγιας. «Μπορώ να τους μηνύσω όλους εφόσον μου το επιτρέψει ο κ. Λιγνάδης» είπε.

Το ξέσπασμα του Αλέξη Κούγια

Ο κ. Αλέξης Κούγιας μάλιστα θύμωσε όταν ο Γιώργος Παπαδάκης τον διέκοψε. «Το πρώτο που παρατήρησα, μελετώντας τη δικογραφία, είναι οι νομικές παραβάσεις και ακυρότητες που υπάρχουν. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν σε μια τέτοια υπόθεση τόσες παραλείψεις και τόση προκατάληψη. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι παίζεται κάτι πολύ μεγάλο» πρόσθεσε.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Γίνεται μια πολιτική μάχη. Είμαι σε απόγνωση, δεν θα ήθελα με τίποτα να ήμουν στη θέση του κ. Λιγνάδη. Υπάρχει μια στοχοποίηση. Η Δικαιοσύνη δεν λειτούργησε σωστά. Το περιεχόμενο των καταγγελιών είναι κωμικό».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share