Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Βόμβα" από τον Χαρδαλιά: Σε σκληρό lockdown μπαίνουν δύο ακόμη περιοχές

Ήταν στο "κόκκινο" και οι δύο περιοχές

24 Φεβρουαρίου 2021 17:43

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι δύσκολες καταστάσεις με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου παραμένει το lockdown σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την άρση του lockdown και επισήμανε ότι δεν πρόκειται να γίνει την 1η Μαρτίου.

Συγκεκριμένα ακόμη δύο περιοχές μπαίνουν σε σκληρό lockdown μετά από απόφαση που πάρθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά λόγω της άσχημης κατάστασης με τα κρούσματα.

Αλλάζουν τα δεδομένα.

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές μπαίνουν σε σκληρό lockdown

Ειδικότερα δύο ακόμα περιοχές προστέθηκαν σε αυτές με αυστηρό lockdown. Πρόκειται για το Ναύπλιο και την περιφέρεια Αρκαδίας, που παρουσίασαν μεγάλη επιδημιολογική αύξηση, οδηγώντας στην συγκεκριμένη απόφαση. Τα νέα παραπάνω περιοριστικά μέτρα έχουν ισχύ από Πέμπτη 25/02/2021 και ώρα 06.00 έως Δευτέρα 01/03/2021 και ώρα 06.00

Έτσι μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο Δήμο Ναυπλιέων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν ΟΜΟΦΩΝΗΣ εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, η μεν ΠΕ Αρκαδίας εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ο δε Δήμος Ναυπλιέων εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα έχουν ισχύ από Πέμπτη 25/02/2021 και ώρα 06.00 έως Δευτέρα 01/03/2021 και ώρα 06.00. Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού COVID-19 κατά την επόμενη συνεδρίασή της.

Αλλαγή δεδομένων στο lockdown: Από την χαλάρωση πάμε σε 15ήμερη παράταση

Ανατροπή δεδομένων στο είδος του lockdown που έχει επιβληθεί στην Αττική, μετά και την εκτόξευση κρουσμάτων στην επικράτεια που ανακοινώθηκε χθες.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγα 24ώρα από τη στιγμή που κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ειδικοί μιλούσαν για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από την Δευτέρα 1η Μαρτίου που ουσιαστικά λήγουν τα προηγούμενα.

Φαίνεται όμως πως με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, όχι χαλάρωση δεν πρόκειται να υπάρξει, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να δούμε αυστηροποίηση κάποιων.

Κάτι που σημαίνει οτι την Παρασκευή, στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση θα ανακοινωθεί παράταση του lockdown, την οποία θα έχουν εισηγηθεί νωρίτερα οι λοιμωξιολόγοι στην σύσκεψή τους.

Πάμε για παράταση lockdown 2 εβδομάδων

Από εκεί λοιπόν που οι αυστηροί της επιτροπής μιλούσαν για παράταση του lockdown με την μορφή που έχει τώρα για μία εβδομάδα και οι πιο χαλαροί έλεγαν για άνοιγμα του λιανεμπορίου ή των σχολείων από την Δευτέρα, πλέον το ενδεχόμενο αυτό φαντάζει ως εξαιρετικά.

Για άνοιγμα λιανεμπορίου δεν υπάρχουν ελπίδες και πλέον η συζήτηση έχει πάει στην καλύτερη των περιπτώσεων για τις 8 Μαρτίου. Και λέμε στην καλύτερη των περιπτώσεων, γιατί αν άκουγε κανείς τους ειδικούς που έβγαιναν από το πρωί της Τετάρτης στα κανάλια, θα καταλάβαινε οτι πρόθεσή τους είναι η παράταση να έχει διάρκεια 15 ημερών.

Κάτι που σημαίνει οτι το άνοιγμα των καταστημάτων, ακόμα και με click away συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, να υπάρξει από Δευτέρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share