Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πασχάλης Τσαρούχας για τις καταγγελίες: "Μας έχει καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσουμε όλους τους φακέλους για..."

Έκανε τις πρώτες δηλώσεις

24 Φεβρουαρίου 2021 10:35
Πασχάλης Τσαρούχας για τις καταγγελίες:

Καταγγελίες: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες που γίνονται στον καλλιτεχνικό χώρο από ηθοποιούς που έχουν υποστεί παρενόχληση στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι γνωστή ηθοποιός βγήκε στη δημοσιότητα και κατήγγειλε γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό όπου εκείνος την βίασε ενώ είχαν ραντεβού για δουλειά.

Συγκεκριμένα ο Πασχάλης Τσαρούχας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις αφού κλήθηκε από τον εισαγγελέα όπου και τους ζήτησε να μαζευτούν οι φάκελοι για τις καταγγελίες.

Τι ζητήθηκε από τον εισαγγελέα.

Καταγγελίες: Οι πρώτες δηλώσεις του Πασχάλη Τσαρούχα

Ειδικότερα το κατώφλι της Εισαγγελίας πέρασε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας στο πλαίσιο της έρευνας για τα τακταινόμενα στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Μας έχει καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσουμε όλους τους φακέλους που έχουμε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας» τόνισε σε δήλωση του ο ηθοποιός, ο οποίος προσκομίζει στον αρμόδιο εισαγγελέα το σύνολο των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ακόμη ανέφερε ότι «καταθέσαμε με τους φακέλους. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων. Δεν μπορώ να πω ούτε πόσες υποθέσεις κατέθεσα, ούτε ποιες. Οι καταγγελίες είναι για προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Δεσμευθήκαμε ότι οποιαδήποτε νέο στοιχείο θα το συμπληρώσουμε».

Οι ηθοποιοί στα επίμαχα υπομνήματά- καταγγελίες φέρονται να αναφέρονται σε σεξουαλικά αδικήματα που ξεκινούν από προσβολή, σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και βιασμό την ώρα που αρμόδιες πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να βρεθούν και νέα πρόσωπα στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των καταγγελιών είναι και μιας γυναίκας ηθοποιού, η οποία κατηγορεί γνωστό συνάδελφο της για βιασμό.

Νέες καταγγελίες σοκ για γνωστό ηθοποιό (Video)

Για νέες καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης έκανε λόγο ρεπορτάζ της εκπομπής «Πρωινό», στον ANT1, το πρωί της Τρίτης που έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση νεαρών ηθοποιών από γνωστό 65χρονο ηθοποιό.

Μάλιστα, ο εν λόγω ηθοποιός είναι πρωταγωνιστής σίριαλ στην τηλεόραση, ενώ όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή υπάρχει παραγραφή αδικημάτων, καθώς οι καταγγελίες έχουν να κάνουν με γεγονότα προ 20ετίας, ωστόσο είναι πιθανό να κληθεί στον εισαγγελέα για τυχόν διασύνδεση με άλλες υποθέσεις παρενόχλησης, καθώς και να ερευνηθεί αν υπάρχει κάποια παρενόχληση που δεν έχει καταγγελθεί.

Παράλληλα, στο «Πρωινό» επισημάνθηκε το γεγονός πως ο 65χρονος ηθοποιός κατέχει υψηλή θέση στα δρώμενα του Πολιτισμού, κάτι αντίστοιχο με του κ. Λιγνάδη και τοποθετήθηκε εκεί από το 2019 με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Οι καταγγελίες έχουν να κάνουν συγκεκριμένα με σεξουαλική παρενόχληση σε παραστάσεις και επιθέσεις στα καμαρίνια των ηθοποιών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share