Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στον Εισαγγελέα σήμερα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας

Αναμένεται να καταθέσει για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας

24 Φεβρουαρίου 2021 09:05
Στον Εισαγγελέα σήμερα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενώπιον του Εισαγγελέα προσέρχεται σήμερα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας που κλήθηκε να καταθέσει για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας εντός του θεατρικού χώρου που έχουν καταγγελθεί.

Ο κ. Τσαρούχας αναμένεται να παραδώσει στον Εισαγγελέα κ. Κώστα Σπυρόπουλο ολόκληρο το υλικό που έχει συλλέξει το πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ηθοποιών για περιπτώσεις έκνομων συμπεριφορών από ανθρώπους του θεάτρου σε βάρος συναδέλφων τους ή άλλων προσώπων. Παράλληλα δείτε και ποια ήταν η τελευταία δήλωση του Δημήτρη Λιγνάδη πριν την σύλληψή του.

Ανάμεσα στους φακέλους είναι και η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη

Εκτιμάται ότι οι καταγγελίες που θα παραδοθούν στον εισαγγελικό λειτουργό είναι εκατοντάδες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως όλες αφορούν σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής βίας που μπορούν να ελεγχθούν ποινικά κυρίως ως προς τους χρόνους παραγραφής αλλά και ως προς την δυνατότητα συλλογής επιπλέον στοιχείων.

Ανάμεσα στους φακέλους που αναμένεται να παραδοθούν θα είναι και κάποιοι που αφορούν την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου ηθοποιού, σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που εκκρεμεί η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.

Στον Εισαγγελέα σήμερα ο Πασχάλης Τσαρούχας

Νέα καταγγελία: Γνωστή ηθοποιός κατηγορεί γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό για βιασμό

Μία ακόμη καταγγελία βιασμού από τον χώρο του θεάματος έρχεται στο φως. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Αλέξανδρο Μίντζια, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, έχει γίνει ήδη καταγγελία κατά γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη για τον οποίο ήδη έχουν γίνει καταγγελίες για παρόμοια αδικήματα. Η καταγγέλλουσα, σύμφωνα με τον δικηγόρο, είναι μία ηθοποιός αρκετά γνωστή στο ελληνικό κοινό, η οποία ωστόσο τα τελευταία χρόνια ζει στο εξωτερικό.

Όπως περιέγραψε ο κ. Μίντζιας η καταγγέλλουσα δέχτηκε τηλεφώνημα από τον θύτη, με την πρόφαση ότι ήθελε να της μιλήσει για μία συνεργασία στο θέατρο, καθώς την είχε δει σε τηλεοπτική σειρά. Η ηθοποιός πήγε στο ραντεβού το οποίο έγινε σε περίοδο του Πάσχα πριν μερικά χρόνια, μέρα μεσημέρι στο σπίτι του δράστη. Αφού την βίασε, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει.

Η ηθοποιός γνωρίζοντας πως ο συνάδελφός της ήταν παντρεμένος, θεώρησε πως δεν πρόκειται για κάτι το μεμπτό και πήγε στο ραντεβού. Εκεί ο θύτης άρχισε να πηγαίνει την κουβέντα σε πιο προσωπικό επίπεδο κάτι που ενόχλησε την ίδια. Όταν όμως πήγε να φύγει από το σπίτι η πόρτα είχε κλειδωθεί και ο δράστης την βίασε, όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος της.

«Αφού ολοκληρώθηκε η πράξη, της ξεκλείδωσε την πόρτα και αφού την έδιωξε κακήν-κακώς την απείλησε ότι εάν μιλήσει θα την καταστρέψει» περιέγραψε ο κ. Μίντζιας. Ωστόσο δείτε και μια σοκαριστική αποκάλυψη του Χρήστου Πέρρου για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Γνωστή ηθοποιός καταγγέλλει ότι βιάστηκε από γνωστό σκηνοθέτη - ηθοποιό

Το θύμα τα παράτησε όλα και έφυγε για το εξωτερικό

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, το θύμα προσπάθησε να το διαχειριστεί μόνη της, νοιώθοντας ενοχές για ότι έγινε. Έφυγε από την Αθήνα και εργάστηκε στην επαρχία για ένα διάστημα. Ένα χρόνο μετά ωστόσο συνάντησε ξανά τον δράστη ο οποίος την παρενοχλούσε σαν να μην είχε συμβεί τίποτε στο παρελθόν.

«Έτσι τα παράτησε όλα και έφυγε για το εξωτερικό. Εκεί έκανε οικογένεια και έχει παιδιά. Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν είχε μιλήσει μέχρι πρόσφατα σε κανέναν, παρά μόνο σε έναν δικό της άνθρωπο», ανέφερε ο δικηγόρος ο οποίος πρόσθεσε πως ήδη έχει γίνει η καταγγελία στο πειθαρχικό του Σωματείου των Ηθοποιών, ενώ ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Ο κ. Μίντζιας ανέφερε πως υπάρχουν άλλες δύο υποθέσεις για απόπειρα βιασμού και μάλιστα πρόσφατες, τις οποίες χειρίζεται.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share