Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Λιγνάδη: Έτοιμος να καταθέσει στη Δικαιοσύνη ο Νίκος Σ.

Σήμερα οι δικηγόροι του Νίκου Σ. θα προσέλθουν στην ανακρίτρια για να δηλώσουν τα στοιχεία του εντολέα τους

24 Φεβρουαρίου 2021 07:47
Υπόθεση Λιγνάδη: Έτοιμος να καταθέσει στη Δικαιοσύνη ο Νίκος Σ.
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία ακόμα καταγγελία για βιασμό με θύτη τον Δημήτρη Λιγνάδη έρχεται να προστεθεί στη δικαστική διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης, τη στιγμή που ο συνήγορος υπεράσπισης του σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας, αμφισβητεί ευθέως την αξιοπιστία και τα κίνητρα όσων έχουν ήδη καταθέσει στην εισαγγελία.

Ο Νίκος Σ., ο πρώτος που αποκάλυψε δημόσια ότι το 2005 σε ηλικία 19 ετών είχε πέσει θύμα βιασμού από γνωστό σκηνοθέτη του Εθνικού Θεάτρου προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μέσω των δικηγόρων του θέτει εαυτόν στη διάθεση της δικαιοσύνης.

Η καταγγελία του Νίκου Σ., αν και μέχρι τώρα δεν έχει κατατεθεί υπ’ όψιν των εισαγγελικών αρχών, ήταν εκείνη που ουσιαστικά άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Είδε το φως της δημοσιότητας στις 6 Φεβρουαρίου μέσω της ιστοσελίδας 2020mag.gr. Αν και ο καταγγέλλων δεν κατονόμασε τον σκηνοθέτη, φωτογράφιζε τον Δημήτρη Λιγνάδη. Παράλληλα δείτε τι ανέφερε και ο αδελφός του σκηνοθέτη, Γιάννης Λιγνάδης.

Έτοιμος να καταθέσει στη Δικαιοσύνη ο Νίκος Σ. για το βιασμό του από τον Δημήτρη Λιγνάδη

Η περιγραφή του θύματος στα χέρια του Δημήτρη Λιγνάδη

Τα όσα εφιαλτικά περιέγραψε ότι υπέστη στα χέρια του προκάλεσαν σοκ για τη βιαιότητά τους. Το βράδυ της ίδιας μέρας, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας ο Δημήτρης Λιγνάδης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Η καταγγελία αυτή ουδέποτε ερευνήθηκε από τη δικαιοσύνη, καθώς ο Νίκος Σ. δεν υπέβαλε μήνυση, γνωρίζοντας ότι οι όποιες ποινικές ευθύνες έχουν παραγραφεί. Όμως δεν αποκλείεται πλέον να κληθεί ως μάρτυρας από την 19η ανακρίτρια. Και αυτό, γιατί οι δικηγόροι του, Γεωργία Παλαιολόγου και Πατρίκιος Πατρικουνάκος, θα καταθέσουν σήμερα αντίγραφο της καταγγελίας του στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και θα γνωστοποιήσουν τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας του εντολέα τους.

Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο για τον Δημήτρη Λιγνάδη, παρά το ότι οι όποιες ποινικές ευθύνες έχουν παραγραφεί. Εφόσον ο Νίκος Σ. κληθεί να καταθέσει δεν αποκλείεται να εισφέρει στοιχεία τόσο για τη δράση του σκηνοθέτη, όσο και για άλλα πρόσωπα και η μαρτυρία του να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο της υπόθεσης Λιγνάδη και της μήνυσης για βιασμό από γνωστό ηθοποιό που υπέβαλε πριν από λίγες ημέρες ο Δημήτρης Άνθης.

Υπόθεση Λιγνάδη: Καταθέτει στη Δικαιοσύνη σήμερα ο Νίκος Σ.

Πώς συνδέονται οι δύο υποθέσεις

Ο Νίκος Σ. έχει μιλήσει για την παρουσία ενός νεαρού άνδρα στο διαμέρισμα του σκηνοθέτη. Τον άνδρα αυτόν αναγνώρισε ως τον βιαστή του ο Δημήτρης Άνθης, ο οποίος σε συνέντευξή του περιέγραψε τη βίαιη κακοποίηση που υπέστη το 2006. Έτσι, προχώρησε σε μήνυση κατά του προσώπου αυτού που είναι γνωστός ηθοποιός 37 ετών σήμερα.

Επομένως, η μαρτυρία του Νίκου Σ. για το εάν πράγματι ο νεαρός που είχε δει στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη είναι εκείνος που καταγγέλλει ο Δημήτρης Άνθης ως βιαστή θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την εξέλιξη και των δύο υποθέσεων. Η μήνυση κατά του ηθοποιού για βιασμό ερευνάται με ταχύτατους ρυθμούς από την Εισαγγελία, μέσω της Κρατικής Ασφάλειας, καθώς παραγράφεται το Μάιο.

Ο καταγγελλόμενος έχει κληθεί να καταθέσει ανωμοτί την ερχόμενη Παρασκευή στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να απαντήσει μέσω υπομνήματος στα όσα του προσάπτει ο Δημήτρης Άνθης. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της παροχής εξηγήσεων, η δικογραφία θα επιστρέψει στην Εισαγγελία, όπου θα αποφασιστεί εάν θα ασκηθεί δίωξη, ώστε και αυτή η μήνυση να οδηγηθεί στην ανάκριση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share