Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η κατάληψη στο ΑΠΘ

Τι αναφέρει ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος

23 Φεβρουαρίου 2021 18:03
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η κατάληψη στο ΑΠΘ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από ομάδα 15-20 ατόμων που δεν ακολούθησαν την πορεία των φοιτητικών παρατάξεων αλλά παρέμειναν μέσα στο κτίριο.

Ομάδα μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ, ανάμεσά τους ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος, επιχείρησε να συνομιλήσει με άτομα που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη, ζητώντας τους διαβεβαιώσεις πως όσοι βρίσκονται μέσα είναι φοιτητές του ΑΠΘ και προτρέποντάς τους να μην προβούν σε καταστροφές εντός του κτιρίου, που, εφόσον συνέβαιναν, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν «για τη δικαιολόγηση της αστυνομικής επέμβασης», την οποία οι ίδιοι απορρίπτουν.

Συνεχίζεται η κατάληψη στο ΑΠΘ

Οι καταλήψεις γίνονται από το '74

Ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση συνιστά «μία κλιμάκωση, για την οποία ευθύνεται σαφώς η κυβέρνηση» και ότι «δεν έπρεπε να έλθει η αστυνομία».

Σημείωσε δε ότι καταλήψεις γίνονται από το '74 και μετά και ότι, αντί της ενημέρωσης των εισαγγελικών αρχών, οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ θα μπορούσαν να έλθουν στον χώρο της κατάληψης μαζί με συναδέλφους τους καθηγητές, με τους οποίους τα μέλη των φοιτητικών παρατάξεων διατηρούν μία επικοινωνία σε πολιτισμένο επίπεδο, και να διαπραγματευτούν μαζί τους για την εκτόνωση της κατάστασης.

«Η κλιμάκωση δεν θα λύσει το ζήτημα», τόνισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Από κει και πέρα αλαλούμ επικρατεί στην Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στον Εύοσμο, καθώς από τη μια μεριά του δρόμου ο κόσμος ψωνίζει και από την άλλη έχει lockdown.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share