Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 δημιουργεί μεγαλύτερο συνωστισμό

Ανατροπή δεδομένων!

23 Φεβρουαρίου 2021 13:43
Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 δημιουργεί μεγαλύτερο συνωστισμό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακατάλληλο μέτρο θεωρεί την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, η οποία ισχύει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε στο GRTimes.gr η απαγόρευση στα μεγάλα κέντρα πιέζει τις δραστηριότητες και δημιουργεί περισσότερο συνωστισμό. Όπως εξηγεί το συγκεκριμένο μέτρο πάρθηκε για πρώτη φορά πέρσι τον Μάρτιο, σε συγκεκριμένα χωριά της Ξάνθης, τα οποία παρουσίασαν επικίνδυνη αύξηση του ιικού φορτίου.

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00, είχε μία λογική σε μικρούς οικισμούς και ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές, όπου οι άνθρωποι εργάζονται το πρωί στα χωράφια τους και επιλέγουν τις απογευματινές ώρες για να ανταλλάσσουν επισκέψεις. Στα μεγάλα αστικά κέντρα βλέπουμε ότι συμπιέζει τους ανθρώπους. Βλέπουμε για παράδειγμα ότι πιέζονται τα ραντεβού στα ιατρεία της Πάτρας, διότι όλοι προσπαθούν να εξυπηρετηθούν πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας», διαπιστώνει.

 απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 δημιουργεί μεγαλύτερο συνωστισμό

Το ίδιο ισχύει, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, και για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα Σαββατοκύριακα, καθώς παρατηρείται μεγαλύτερος συνωστισμός σε μέρη όπως η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και σε σούπερ μάρκετ τις επιτρεπόμενες ώρες.

Ωστόσο διευκρινίζει ότι παρατηρείται μία σταθεροποίηση των αριθμών κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων. «Είμαστε μπροστά σε μία πρόοδο. Τα πράγματα πρόκειται να βελτιωθούν τις επόμενες ημέρες», καταλήγει.

Εξαδάκτυλος - Κορωνοϊός: "Το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία όμως δεν ξέρουμε πόσο..."

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στην κατάσταση και υπογράμμισε "Το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία στον κορωνοϊό".

"Τα 170.000 κρούσματα που ανάρρωσαν έχουν ανοσία. Αλλά δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα διατηρηθεί. Πάνω από το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία στην Covid-19. Είτε δια του εμβολιασμού είτε δια της νοσήσεως" εξήγησε χαρακτηριστικά στο Mega.

Παράλληλα, δήλωσε, ότι είναι μικρό το ενδεχόμενο να νοσήσει κάποιος από κορωνοϊό αν έχει εμβολιαστεί. "Και αν συμβεί αυτό θα νοσήσει πολύ ελαφρά" συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό.

Εξαδάκτυλος για κορωνοιό

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πορεία του αριθμού των κρουσμάτων και πώς αυτή αυξομειώνεται. "Οι άνθρωποι που μολύνονται μπορεί να σταθεροποιούνται ή αναμένουμε να σταθεροποιηθούν. Αλλά όσοι μολύνθηκαν νοσούν, η νόσηση βαραίνει, έτσι ώστε οι περισσότεροι να χρειάζονται νοσηλεία ακόμα και σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Δηλαδή, αυξάνονται πρώτα τα κρούσματα, στη συνέχεια κάποιοι χρειάζονται νοσηλεία, ΜΕΘ και κάποιοι καταλήγουν" σημείωσε.

Τέλος, έκανε λόγο ότι τα στοιχεία "δεν είναι μαύρα" και πως "τα αποτελέσματα του απαγορευτικού φαίνονται μεταξύ της 10ης και 14η ημέρας. Έχουμε μια εβδομάδα να δούμε πού θα πάμε".

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share