Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Αλαλούμ στον Εύοσμο - Από τη μια μεριά του δρόμου ο κόσμος ψωνίζει και απέναντι έχει lockdown (Video)

Τα ευτράπελα των απαγορεύσεων!

23 Φεβρουαρίου 2021 09:28
Θεσσαλονίκη: Αλαλούμ στον Εύοσμο -  Από τη μια μεριά του δρόμου ο κόσμος ψωνίζει και απέναντι έχει lockdown (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Ανεξήγητο φαινόμενο στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες του lockdown, καθώς στον ίδιο δρόμο, τα μαγαζιά στη μία πλευρά είναι ανοιχτά και στην άλλη κλειστά. Παράλληλα, ένα νέο SMS με καινούργιο κωδικό έρχεται για ψώνια και «διορία» τριών ωρών.

Συγκεκριμένα, στην οδό Καραολή Δημητρίου, έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αποτυπώνεται ο παραλογισμός των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε έναν μόνο δήμο εντός του αστικού ιστού της πόλης.

Μετά την ένταξη του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στην κόκκινη ζώνη, τα μέτρα ισχύουν μόνο στη μία πλευρά του δρόμου, καθώς η άλλη ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Παύλου Μελά.

Αυτό προκαλεί σύγχυση στους πολίτες, οι οποίοι πρακτικά υποχρεούνται να επιστρέφουν είτε στις 6 το απόγευμα είτε στις 9 το βράδυ, ανάλογα με την πλευρά στην οποία βρίσκεται το σπίτι τους, αλλά και τις εύλογες διαμαρτυρίες των επαγγελματιών που κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς αντιστοίχως είναι ανοιχτά τα καταστήματα μόνο από τη μία πλευρά του δρόμου.

Για το θέμα μίλησε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου-Κορδελιού, Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος τόνισε ότι «βιώνουμε για μια ακόμη φορά ως επαγγελματίες, ως επιχειρηματικός κόσμος, αυτή τη φορά σε τοπικό επίπεδο, ένα ακόμα lockdown. Θεωρούμε πως όλο αυτό το μέτρο είναι το θέατρο του παραλόγου», ανέφερε εξηγώντας πως σε κεντρικούς δρόμους, όπως η Καραολή-Δημητρίου, τα καταστήματα είναι από τη μια πλευρά κλειστά και από την άλλη ανοιχτά.

«Δεν μπορεί να ισχύσει ένα τέτοιο μετρό σε έναν μεγάλο αστικό ιστό όπως είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη», είπε και πρόσθεσε πως ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου συνορεύει με άλλους τρεις δήμους με κεντρικές αγορές, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι μετακινήσεις από καταναλωτές που θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share