Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Αγωνία για δύο βρέφη 22 και 25 ημερών - Διασωληνωμένο το ένα (Video)

Ποια η κατάσταση της υγείας τους

23 Φεβρουαρίου 2021 09:03
Κορωνοϊός: Αγωνία για δύο βρέφη 22 και 25 ημερών - Διασωληνωμένο το ένα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με κορωνοϊό νοσηλεύονται δύο βρέφη σε Αθήνα και Πάτρα, με το ένα παιδί να δίνει μάχη για την μόλις λίγων ημερών ζωή του. Το πρώτο βρέφος, μόλις 25 ημερών, εισήχθη στο «Αγλαΐα Κυριακού» την περασμένη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου με σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια.

Την Παρασκευή διασωληνώθηκε και μπήκε στην Εντατική όπου και παραμένει μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN το παιδί είναι Ρομά και οι γονείς του είναι επίσης θετικοί στον κορωνοϊό.

Το δεύτερο βρέφος είναι 22 ημερών και εισήχθη αρχικά στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας με πυρετό και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου και νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική. Το βρέφος είναι σε καλή κατάσταση, απύρετο. Θετικοί στον κορωνοϊό έχουν βρεθεί οι γονείς του.

Να υπενθυμίσουμε πως χθες Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 880 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου.

Βρέφος τριών μηνών νίκησε τον κορωνοϊό - Ήταν 70 ημέρες στην εντατική (Video)

Βρέφος μόλις τριών μηνών νίκησε τον κορωνοϊό και πήρε εξιτήριο αφού παρέμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για 70 ημέρες, ανακοίνωσε το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Το βρέφος γεννήθηκε τον Οκτώβριο και μολύνθηκε στο σπίτι του, από το μεγαλύτερο αδελφάκι του που ήταν ασυμπτωματικό. Ήταν μόλις 9 ημερών όταν εισήχθη στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Από την πρώτη στιγμή παρουσίαζε αναπνευστικά προβλήματα και δυσκολευόταν να τραφεί. Για αυτό μεταφέρθηκε αμέσως στην παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στις 70 ημέρες που κράτησε η νοσηλεία του, οι γονείς του μπορούσαν να το δουν μόνο μέσω τάμπλετ, μέχρι που η εξέταση για τον νέο κορωνοϊό βγήκε επιτέλους αρνητική.

Σε ένα βίντεο που τράβηξαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, το βρέφος επιστρέφει με τους γονείς του στο σπίτι του, καταχειροκροτούμενος από το προσωπικό, νοσηλευτές και γιατρούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share