Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

13033: Νέο SMS για ψώνια σε τρεις ώρες - Πώς θα λειτουργήσει η αγορά

Νέα και συγκεκριμένα δεδομένα

23 Φεβρουαρίου 2021 08:04
13033: Νέο SMS για ψώνια σε τρεις ώρες - Πώς θα λειτουργήσει η αγορά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

13033: Ένα νέο SMS με καινούργιο κωδικό έρχεται για ψώνια και «διορία» τριών ωρών. Συγκεκριμένα, με τα μάτια στραμμένα στην ερχόμενη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου βρίσκεται η αγορά καθώς τελειώνει το lockdown, ενώ το πιθανότερο είναι η κυβέρνηση να ανακοινώσει το άνοιγμά της από την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο για την άρση των περιορισμών και την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα. Προϋπόθεση, βεβαίως, είναι να μην αλλάξουν δραματικά τα επιδημιολογικά δεδομένα τις επόμενες ημέρες.

Το άνοιγμα θα αφορά τόσο το λιανεμπόριο όσο και την εκπαίδευση. Ειδικά για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, στα σχέδια της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των επιχειρήσεων με την αξιοποίηση της μεθόδου του click away (δηλαδή παραγγελία και παράδοση από το κατάστημα) όσο και αυτής του click inside, δηλαδή επίσκεψη του καταναλωτή για αγορές εντός του καταστήματος κατόπιν ραντεβού για όλες τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το σενάριο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την άλλη Δευτέρα, θα δημιουργηθεί ένας νέος πενταψήφιος αριθμός όπου οι πολίτες θα στέλνουν sms. Ο αριθμός αυτός θα αφορά αποκλειστικά τα ψώνια από τα μαγαζιά (λιανεμπόριο) εκτός όμως των σούπερ μάρκετ.

Κάθε πολίτης που θα στέλνει sms στον νέο πενταψήφιο αριθμό θα έχει στη διάθεσή του τρεις ώρες για να κάνει τα ψώνια του, ώστε να μπορεί και να έχει το χρόνο να πραγματοποιεί τις αγορές του χωρίς να υπάρχουν σε ουρές εκτός των καταστημάτων.

Οι πολίτες, σύμφωνα πάντα με «Τα Νέα», θα έχουν τη δυνατότητα ενός sms την ημέρα για τις συγκεκριμένες αγορές σε εμπορικά καταστήματα.

Νέο SMS για ψώνια

Για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας κάποιων δραστηριοτήτων, εφόσον δεν υπάρξει κάτι απρόβλεπτο, μίλησαν τις προηγούμενες ημέρες και εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου, ενώ και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε δηλώσεις του το περασμένο Σάββατο ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν ορισμένες δραστηριότητες την 1η Μαρτίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share