Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: «Κάρφωσε» τη Μενδώνη η Ντόρα Μπακογιάννη - «Έκανε φάουλ…»

«Μιλάτε σε μια γυναίκα, μάνα και γιαγιά...»

22 Φεβρουαρίου 2021 19:20
Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: «Κάρφωσε» τη Μενδώνη η Ντόρα Μπακογιάννη - «Έκανε φάουλ…»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έχει λάβει μεγάλο αντίκτυπο και στον πολιτικό χώρο, καθώς είχε αποτελέσει προσωπική επιλογή των Μητσοτάκη-Μενδώνη για την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, με την Ντόρα Μπακογιάννη πάντως να «καρφώνει» την υπουργό Πολιτισμού, επισημαίνοντας το σφάλμα της στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος.

Η Βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο Mega για το θέμα, που συγκλονίζει το πανελλήνιο, χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της για τη διαχείριση της κυβέρνησης, αλλά και τη στάση της αντιπολίτευσης, με το Εθνικό Θέατρο επίσης να τοποθετείται.

Ντόρα Μπακογιάννη: Η κριτική στη Λίνα Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη

«Μιλάτε σε μια γυναίκα που είναι μάνα και γιαγιά. Όπως αντιλαμβάνεστε η δική μου γνώμη είναι η χειρότερη. Είναι μια αποκρουστικότατη περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας χάρις σε ένα γενικότερο κλίμα που δημιοθργήθηκε στην ελληνική κοινωνία μετά την κυρία Μπεκατώρου και την γενικότερη στήριξη που φάνηκε πως υπάρχει σε όλα τα θύματα βιασμών, πόσο μάλλον όταν τα θύματα είναι ανήλικοι… αυτό οδήγησε ανθρώπους να ανοίξουν το στόμα τους πάρα πολλοί άνθρωποι, ευτυχώς και οδήγησε ανθρώπους όπως τον κ. Λιγνάδη στην δικαιοσύνη.», ήταν το σχόλιο της κυρίας Μπακογιάννη στο θέμα που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία.

«Κι αυτός πρέπει να είναι και ο δρόμος που έχουμε επιλέξει ως κοινωνία. Το μήνυμα πρέπει να είναι ότι: ολόκληρη η κοινωνία είναι απέναντι σε τέτοιοι είδους φαινόμενα. Ολόκληρη η κοινωνία στηρίζει τα θύματα και δεν διανοείται ότι υπάρχουν θύματα που έφταιγαν εκείνα. Και ολόκληρη η κοινωνία δεν θα επιτρέψει τέτοια φαινόμενα», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, θα χρειαστεί να «γίνουν προσαρμογές στο ποινικό Δίκαιο που έχουμε στην Ελλάδα και ό,τι προσαρμογές γίνουν να είναι εν ψυχρώ». Μίλησε μάλιστα για την συνθήκη της παραγραφής του αδικήματος και έφερε το παράδειγμα της Γερμανίας όπου σε περιπτώσεις βιασμών ανηλίκων το αδίκημα παραγράφεται από τα 30 χρόνια.

«Να το κάνουμε από τα 21, να μην λειτουργεί η παραγραφή περισσότερο από μια απλή κλήση στο αυτοκίνητό σας», υπογράμμισε.

«Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι χώρες που ασχολήθηκαν με τέτοια θέματα οδηγήθηκαν σε ένα μακρύτερο χρόνο παραγραφής. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εφιάλτης από το αποτέλεσμα μιας τέτοιας πράξης σε ένα παιδί», τόνισε.

Ερωτηθείσα για την διαχείριση της κυβέρνησης και τα όσα χρεώνονται στην Υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η πρώην υπουργός δήλωσε: «Ένα είναι βέβαιο, κανείς δεν γνώριζε την δράση του κ. Λιγνάδη. Εγώ προσωπικά ότι όταν το άκουσα, έπεσα από τα σύννεφα. Το να κατηγορεί κανείς έναν πολιτικό ότι ήξερε ένα τέτοιο πράγμα είναι βλακώδες. Δεν είναι δυνατόν ποτέ κανείς να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να έχει γνώσει και να προχωρήσει να έχει τον κ. Λιγνάδη διευθυντή».

«Μόλις υπήρξε καταγγελία, έξι ώρες μετά πήρε την παραίτησή του. Επικοινωνία δεν το χειρίστηκε καλά. Επί της ουσίας δεν μπορεί να της προσάψει κανείς τίποτα», πρόσθεσε κι αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση.

«Ένα θέμα κοινωνικό προσπαθεί να το κομματικοποιήσει με άθλιο τρόπο. Ακούστηκαν πράγματα απαράδεκτα. Είναι κρίμα κι άδικο αυτό που κάνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπουργό την κυρία Κονιόρδου, ήταν πρωταγωνίστρια σε ένα έργο του κ. Λινάρδη, μπορώ εγώ να διανοηθώ ότι η κυρία Κονίορδου ήξερε κάτι;», ανέφερε.

«Η κυρία Μενδώνη έπρεπε να περιμένει μια καταγγελία επώνυμη κι έγγραφη. Όταν την έλαβε, έξι ώρες μετά ο κ. Λιγνάδης έφυγε. Η κυρία Μενδώνη έχει προσφέρει πάρα πολύ στο Υπ. Πολιτισμού. Τώρα επικοινωνιακά έκανε φάουλ», σημείωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share