Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Σε ποιες ηλικίες αναμένεται να γίνει πρώτα το εμβόλιο στα παιδιά - Τι κινδύνους διατρέχουν

Πρέπει να μάθουμε τι θα γίνει κάποια στιγμή

22 Φεβρουαρίου 2021 19:08
Κορωνοϊός: Σε ποιες ηλικίες αναμένεται να γίνει πρώτα το εμβόλιο στα παιδιά - Τι κινδύνους διατρέχουν

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά κρίσιμη με αποτέλεσμα να είναι ακόμη ενεργά τα σκληρά μέτρα για την καταπολέμηση του.

Σημειώνεται πως φαίνονται αρκετά δύσκολα τα πράγματα στην Αττική όπου αυξάνονται τα κρούσματα και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να παραμείνει το lockdown.

Συγκεκριμένα μεγάλη είναι η απορία για το τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς στα παιδιά αλλά και αν υπάρχουν κίνδυνοι για αυτά.

Δόθηκαν απαντήσεις για το τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς στα παιδιά.

Κορωνοϊός: Ο εμβολιασμός των παιδιών

Ειδικότερα η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας δήλωσε πως "η εκρίζωση του κορωνοϊού από τον πλανήτη είναι κάτι το ανέφικτο. Όμως μπορεί ο ιός να παραμείνει μαζί μας, να συμβιώσει ειρηνικά, χωρίς να μας ταλαιπωρεί. Αυτό θα επιτευχθεί από τη φυσική νόσηση και από τον εμβολιασμό. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει πανδημικός αλλά αβλαβής για την οικουμένη»

Παράλληλα, η κα. Θεοδωρίδου επισήμανε ότι το εμβόλιο της Pfizer έχει αδειοδοτηθεί και για άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών, συμπληρώνοντας ότι: «Για τις περιπτώσεις που τα παιδιά έχουν αυξημένο κίνδυνο, μπορούν να εμβολιαστούν με αυτό το εμβόλιο».

Επισήμανε δε ότι έχουν αρχίσει μελέτες με παιδιά ηλικίας από 12 ετών αλλά ο χρόνος που θα μπει -εάν μπει- το εμβόλιο στα παιδιά, δεν είναι στο άμεσο μέλλον και σίγουρα θα χρειαστεί μελέτη και τεκμηρίωση.

Παράλληλα, η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών προέτρεψε να γίνονται κανονικά τα εμβόλια για τις άλλες νόσους με την τήρηση των κανόνων ασφάλειας για να μην υπάρχουν κενά. «Είναι σημαντικό να τηρούνται οι εμβολιασμοί κατά την περίοδο της επιδημίας και από τους ενήλικες και από τα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά.

Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς στα παιδιά.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες

Για τον αριθμό των χιλιάδων εμβολίων που έχουν γίνει, τα ποσοστά των ανεπιθύμητων ενεργειών (αναφυλαξία) είναι πέντε και μία περίπτωση που δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί.

Επομένως, είμαστε και σύμφωνοι με τα παγκόσμια επιδημιολογικά δεδομένα και ευτυχείς που δεν έχουμε πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share