Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

"Έφυγε" από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Ψωμιάδης

Θρήνος...

22 Φεβρουαρίου 2021 15:38

Θάνατος: Θρήνος επικρατεί στον δημοσιογραφικό χώρο διότι "έφυγε" από τη ζωή ο Κώστας Ψωμιάδης στα ξαφνικά σε ηλικία 57 ετών.

Σημειώνεται ότι "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ένας από τους τελευταίους εν ζωή ιερολοχίτες ο Γιώργος Καρασούλης.

Συγκεκριμένα σε ηλικία 57 ετών απεβίωσε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Κώστας Ψωμιάδης όπου ιδιαίτερη θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Πέθανε ο Κώστας Ψωμιάδης

Θάνατος: Ποιος ήταν ο Κώστας Ψωμιάδης

Ειδικότερα ο Κώστας Ψωμιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών, σπούδασε Δημοσιογραφία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην παραγωγή τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ.

Το 1988 εξέδωσε το έργο του: "Προβλήματα δομής και σύνθεσης του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ" από τον εκδοτικό οίκο του Πανεπιστημίου της Μόσχας. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στο πολιτιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ", ενώ συνέχισε στο εργατικό και το κοινωνικό ρεπορτάζ.

Γνωρίζοντας άπταιστα τη ρωσική γλώσσα αλλά και την αγγλική, συνεργαζόταν και με το τμήμα Διεθνών Ειδήσεων. Από το 1989 έως το 1996 συνεργάστηκε με τον Ρ/Σ "902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM", στη σύνταξη ειδήσεων και την προετοιμασία ραδιοφωνικών ρεπορτάζ, ενώ το διάστημα 19931994 παρουσίαζε και το δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ στον Ρ/Σ "PLANET" το 1995 και με το ρεπορτάζ θεμάτων διεθνούς επικαιρότητας και παγκόσμιας οικονομίας στο περιοδικό "Greek Forum" το 1996.

Υπήρξε συνιδρυτής του ενημερωτικού portal fmvoice.gr και της εβδομαδιαίας εφημερίδας "FINANCE & MARKETS VOICE", Μέσων στα οποία διετέλεσε διευθυντής, έως το ξαφνικό του τέλος.

Ο Κώστας Ψωμιάδης ήταν ένας σεμνός, αξιοπρεπής και διακριτικός δημοσιογράφος, ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Διακρίθηκε για την επαγγελματική του προσήλωση, το ήθος και την αφοσίωσή του στο λειτούργημά μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του Ντανιέλα και την αγαπημένη του κόρη και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο.

Πέθανε ο Ιωάννης Κ. Μαζαράκης - Αινιάν

Πέθανε ο Ιωάννης Κ. Μαζαράκης - Αινιάν, ο άνθρωπος που το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Επίσης, έφυγε από τη ζωή ο Άρης Μπουσουλέγκας, διακεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, ιατρός και εμβληματική μορφή της δημόσιας υγείας στη Θεσσαλονίκη

Όπως αναφέρει το μουσείο σε σημερινή ανάρτησή του στο Facebook, «από τη θέση του γενικού γραμματέα κυρίως, υπήρξε η ψυχή της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος για πάνω από 40 χρόνια.

Ευπατρίδης, ευγενής, ακατάβλητος, συχνά αντισυμβατικός, γεμάτος γνώση, ζωντάνια και χιούμορ, στάθηκε για όλους εμάς στο μουσείο, δάσκαλος, εμπνευστής και στήριγμα. Του χρωστάμε πολλά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ο Ι. Κ. Μαζαράκης - Αινιάν, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1923, ήταν γιος του Κωνσταντίνου Μαζαράκη-Αινιάν, ο οποίος πρωτοστάτησε στον Μακεδονικό Αγώνα και διακρίθηκε ως «Καπετάν Ακρίτας». Κατά την Κατοχή εργάστηκε στο δίκτυο πληροφοριών θαλάσσης του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής και κατατάχτηκε εθελοντής στην ΙΙΙ ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία (Ρίμινι). Αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων το 1947.

Διετέλεσε νομάρχης Καστοριάς από το 1962 και παραιτήθηκε τον Απρίλιο 1967. Το 1977-1979, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την είσοδο της Ελλάδος στην ΕΟΚ, διηύθυνε το ελληνικό γραφείο Τύπου στις Βρυξέλλες. Γενικός γραμματέας της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο) από το 1979, υπήρξε πολυγραφότατος στον τομέα της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share