Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

"Βόμβα" Παγώνη για τον κορωνοϊό: "Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουμε μπει σε φυσιολογικούς ρυθμούς"

Έχουμε λίγο ακόμη

22 Φεβρουαρίου 2021 15:18
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολη με αποτέλεσμα να επικρατεί ακόμη το lockdown στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο Τάκης Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη του επισήμανε ότι τις μάσκες θα τις κρατήσουμε αρκετά μέχρι και το 2022.

Συγκεκριμένα η Ματίνα Παγώνη επισήμανε σε συνέντευξη της ότι τα πράγματα θα επιστρέψουν σε φυσιολογικό ρυθμό μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Γυρνάμε στο φυσιολογικό.

Κορωνοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα

Ειδικότερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι "έχουμε έναν πόλεμο, κάθε μέρα δίνουμε μάχες και προσπαθούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας".

Η κ. Παγώνη είπε ότι «οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες και ο κόσμος έχει πιεστεί ψυχολογικά ανεξάρτητα εάν δεν το εκδηλώνει». «Η επιστημονική κοινότητα έχει ένα στόχο, να προχωρήσουμε γρήγορα με τα εμβόλια. Θα εξαρτηθεί από τις ποσότητες που θα παίρνουμε» ανέφερε.

Διέβλεψε ότι θα μπούμε σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς μέχρι το τέλος Ιουνίου εφ΄ όσον έχει εμβολιαστεί ένα 60% του πληθυσμού για να επιτευχθεί η σχετική ανοσία. «Μειώνονται τα μέτρα μετά, θα μπούμε σε άλλο ρυθμό ζωής» είπε.

«Θα περάσουμε το Πάσχα με μέτρα και αποστάσεις, όχι να σουβλίσουμε και να είμαστε στα χωριά μας» τόνισε. «Θα εξαρτηθεί πώς θα είναι τα κρούσματα» είπε για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι με τους εμβολιασμούς που γίνονται θα μειωθεί ο αριθμός των θανάτων και αυτό θα φανεί στην συνέχεια.

Kορωνοϊός: Βρέφος 20 ημερών διασωληνωμένο σε ΜΕΘ (Video)

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύεται ένα βρέφος 20 ημερών. Το άτυχο μωράκι διακομίστηκε στη συγκεκριμένη μονάδα λίγες ημέρες μετά την γέννησή του στο Παίδων Αγία Σοφία. Ενώ, ένα βρέφος μόλις τριών μηνών νίκησε τον κορωνοϊό και πήρε εξιτήριο αφού παρέμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για 70 ημέρες, ανακοίνωσε το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη προς Πέμπτη όταν το μωρό εμφάνισε έντονη αναπνευστική δυσχέρεια και ως εκ τούτου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Αγλαΐα Κυριακού που διαθέτει ΜΕΘ covid για παιδιά και διασωληνώθηκε. Πρόκειται για το νεαρότερο σε ηλικία παιδί που έχει διασωληνωθεί στη χώρα μας λόγω κορωνοϊού, αναφέρει ο ANT1.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share