Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την εμπλοκή δομών με ανήλικους πρόσφυγες

Μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρο του

22 Φεβρουαρίου 2021 13:27
Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την εμπλοκή δομών με ανήλικους πρόσφυγες
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Δήμητρης Λιγνάδης: Συνεχίζονται οι μεγάλες εξελίξεις σχετικά με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη και τις καταγγελίες που υπάρχουν εις βάρος του.

Σημειώνεται ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας κατέθεσε στον εισαγγελέα όπου και είπε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το ότι συζητήθηκε.

Συγκεκριμένα θα διεξαχθεί εισαγγελική έρευνα για την εμπλοκή δομών με ανήλικους πρόσφυγες σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με την υπόθεση.

Δημήτρης Λιγνάδης: Η εισαγγελική έρευνα για τους ανήλικους πρόσφυγες

Ειδικότερα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρο του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Εισαγγελία παρενέβει αυτεπαγγέλτως, για καταγγελλόμενα περιστατικά σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων κατά την περίοδο 2017-2018.

Αντικείμενο της έρευνας θα είναι τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προωθούνταν από ΜΚΟ για θεατρικά μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολλά προσφυγόπουλα φέρονται ότι αρνήθηκαν να πάνε ξανά στο θέατρο.

Μάνδρου για υπόθεση Λιγνάδη: «Τα παιδιά αυτά μάνα, πατέρα δεν είχανε;» (Video)

«Τα παιδιά αυτά που βρισκόντουσαν σε ένα σπίτι και ξενυχτάγανε και υφίσταντο αυτά που υφίσταντο, μάνα πατέρα δεν είχανε;», ήταν η «απορία» της δημοσιογράφου, Ιωάννας Μάνδρου, σχετικά με τα ανήλικα θύματα που καταγγέλλουν ότι βίωσαν σεξουαλική κακοποίηση από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η δημοσιογράφος, αναρωτήθηκε αν αυτά τα παιδιά που φέρεται να κακοποιήθηκαν τόσο βάναυσα από τον Δημήτρη Λιγνάδη, είχαν γονείς.

Μάλιστα, στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι τα περισσότερα παιδιά ήταν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, η κ. Μάνδρου επέμεινε:

«Όχι, αυτά που έχουν καταγγείλει δεν είναι καθόλου προσφυγόπουλα. Ήτανε παιδιά σε οικογένειες που κατά τη γνώμη μου τίθεται ένα θέμα ευθύνης των γονέων που πρέπει να ασκούν με επιμέλεια την επιμέλεια των παιδιών τους γιατί δεν μπορεί το παιδί 14 χρονών να κοιμάται έξω από το σπίτι και να μην ξέρει η μάνα κι ο πατέρας αν είναι σε κανενός αλλουνού παιδί το σπίτι ή αν είναι πουθενά αλλού».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share