Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σπύρος Μπιμπίλας: Καταθέτει στον εισαγγελέα - Νέα πρόσωπα στο προσκήνιο! (Video)

Τσουνάμι αποκαλύψεων μετά την υπόθεση Λιγνάδη

22 Φεβρουαρίου 2021 10:39
Σπύρος Μπιμπίλας: Καταθέτει στον εισαγγελέα - Νέα πρόσωπα στο προσκήνιο! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το κατώφλι της Εισαγγελίας πέρασε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας προκειμένου να προσκομίσει τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια του την τελευταία περίοδο για τα τεκταινόμενα στον καλλιτεχνικό χώρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Σωματείο έχει στη διάθεση του καταγγελίες για διάφορες μορφές βίας και σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ηθοποιών, οι οποίες εκτιμάται ότι τα αδικήματα στα οποία αναφέρονται εξακολουθούν να είναι «ζωντανά», δηλαδή δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να κατατεθούν και νέα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κ. Μπιμπίλας θεωρείται μάρτυρας «κλειδί», καθώς λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, γνωρίζει πολύ καλά το θέμα. Μάλιστα, νομικοί κύκλοι πιθανολογούν ότι τις επόμενες ημέρες θα διευρυνθεί ο κύκλος των προσώπων που θα βρεθούν στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας μετά τις καταγγελίες- σοκ στον χώρο του θεάτρου.

Οι μαρτυρίες είναι και σε αυτή την περίπτωση που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της δικαιοσύνης καθώς στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων θα ασκούνται ποινικές διώξεις.

Αποκαλυπτικός ο Σπύρος Μπιμπίλας: "Οι καταγγελίες συνεχίζονται με..." (video)

Καταγγελίες: Συνεχίζονται οι καταγγελίες που γίνονται στον καλλιτεχνικό χώρο από ηθοποιούς που έχουν βιώσει άσεμνες συμπεριφορές στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι η Αθηνά Παππά σχολίασε τις εξελίξεις με τις καταγγελίες που υπάρχουν ενώ παράλληλα μίλησε και για τις δικές της εμπειρίες.

Συγκεκριμένα ο Σπύρος Μπιμπίλας σε συνέντευξη του μίλησε για τις καταγγελίες που αποκαλύπτονται όλο και περισσότερο αλλά και για αυτούς που εμπλέκονται.

Για τις καταγγελίες μίλησε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Καταγγελίες: Τι είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας, μίλησε για τις εξελίξεις στις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου. Σημειώνει επίσης ότι δικηγόρος γνωστού πρωταγωνιστή θα παραλάβει τις καταγγελίες σε βάρος του.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, επιπλέον, αναφέρθηκε στις πληροφορίες που λένε ότι ακόμη ένας γνωστός ηθοποιός έχει τέσσερις καταγγελίες, ενώ δήλωσε πως έχει παραξενευτεί που ο εισαγγελέας δεν έχει καλέσει αυτούς που καταγγέλλονται.

Με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Σπύρος Μπιμπίλας φιλοξενήθηκε στο Happy Day, το πρωί της Τρίτης.

Για την συζήτηση που είχε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είπε: «Δεν ήταν κάτι που το περίμενα, ήταν με πρωτοβουλία της προέδρου.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για τις κατηγορίες.

Εγώ είχα βγει σε 2-3 εκπομπές και έλεγα μακάρι να μιλήσω με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λύσουμε τα πολύ σημαντικά προβλήματα των ηθοποιών και είναι προς τιμήν της που ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί η ίδια όλα τα προβλήματα, όχι αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, αλλά και τα εργασιακά μας προβλήματα. Κλείνουμε ακριβώς έναν χρόνο που μας απαγορεύεται η εργασία».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι κουβέντιασαν και για τις πρόσφατες καταγγελίες: «Κάναμε συζήτηση και σε αυτό και γι’ αυτό στην ανακοίνωση της προεδρίας αναφέρεται ότι πρέπει να λυθεί αυτό το θέμα. Μιλήσαμε για περίπου ένα τέταρτο με 20 λεπτά, με πολλές λεπτομέρειες για τα πράγματα.

Μου άφησε την εντύπωση ενός ανθρώπου που μιλάει και με την καρδιά του, αλλά και με τη γνώση του και πραγματικά ήταν κάτι πολύ συγκινητικό».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΣΕΗ επεσήμανε: «Από ό,τι διαπιστώνω, οι καταγγελίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Οι εφημερίδες και η τηλεόραση συνεχώς βγάζουν κάτι καινούριο» και επεσήμανε πως η καταγγελία Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου έχει πάρει τον δρόμο της.

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share