Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

«Καμπανάκι» Γώγου: «Πιθανή παράταση του lockdown στην Αττική» - Τι είπε για σχολεία, λιανεμπόριο και Πάσχα

Όλα όσα αποκάλυψε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

22 Φεβρουαρίου 2021 10:08
«Καμπανάκι» Γώγου: «Πιθανή παράταση του lockdown στην Αττική» - Τι είπε για σχολεία, λιανεμπόριο και Πάσχα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παράτασης του lockdown στην Αττική κατά μια εβδομάδα. Παράλληλα, περισσότερα από 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στο Περιστέρι.

«Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Από την εποχή της κυριαρχίας του ιού περνάμε τώρα σε μια φάση που ελπίζουμε να έρθει η κυριαρχία των εμβολίων. Σε αυτή τη φάση πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» σημείωσε και ενημέρωσε, όμως, πως υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης.

«Έχουμε καλά νέα, έχει σταθεροποιηθεί κάπως η καμπύλη, o RT παραμένει και στην Αττική κάτω από 1, αν και υπάρχουν και πιο δύσκολες περιοχές, όπως η Αχαΐα που είναι λίγο ψηλότερα και τα πράγματα είναι πιο πιεστικά, αλλά σε γενικές γραμμές επιδημιολογικά σε όλη την επικράτεια τα πράγματα έχουν σταθεροποιηθεί» σημείωσε στον ΣΚΑΪ.

Η σταθεροποίηση αυτή, όμως, θα αργήσει να φανεί στο σύστημα Υγείας και κυρίως στις ΜΕΘ. «Δυστυχώς, υπάρχει ακόμα η πίεση. Αυτή τη στιγμή καταβάλλεται έντονη προσπάθεια για ν’ ανοίξουν καινούριες κλίνες COVID, κυρίως ΜΕΘ, και θα λειτουργήσουν αν χρειαστεί».

Χαράλαμπος Γώγος

Ωστόσο, το μεγάλο ζητούμενο, όπως επέμεινε, είναι η εκπαίδευση. Τα παιδιά έχουν μείνει πολύ καιρό εκτός σχολείο, ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και στην τριτοβάθμια σημείωσε και ενημέρωσε πως «η συζήτηση θα γίνει και για τα δύο και θα δούμε ποιο είναι πιο ασφαλές να ξεκινήσει».

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς τόνισε πως «προχωρούν πιο γρήγορα και πιο μαζικά κι ελπίζουμε να έχει μια ανοσοποίηση ώστε να ανοίξουν περισσότερα πράγματα».

Με βάση αυτό, το τωρινό lockdown μπορεί να είναι το τελευταίο. Εξήγησε, πως περιοριστικά μέτρα κατά καιρούς μπορεί να υπάρχουν, αλλά θα είναι σαφώς λιγότερα.

Τέλος, αναφέρθηκε στο Πάσχα εκτιμώντας πως θα είναι καλύτερο σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ ενδεχόμενη είναι και η λειτουργία των εκκλησιών με την παρουσία πιστών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share