Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

Κορωνοϊός: "Κανείς δεν μπορεί να μιλά για άρση του lockdown"

Δεν πρόκειται να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό

22 Φεβρουαρίου 2021 09:57
Κορωνοϊός:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα δεν είναι αρκετά καλή με αποτέλεσμα να υπάρχουν όλο και περισσότερα κρούσματα αλλά και διασωληνωμένοι.

Σημειώνεται ότι τα νέα φαίνονται αρκετά άσχημα σχετικά με την πανδημία στην Ελλάδα και ειδικά με το lockdown όπου τα αποτελέσματα είναι αρκετά ανησυχητικά.

Συγκεκριμένα ο διευθυντής της 'Β ΜΕΘ του "Παπανικολάου" Νίκος Καπραβέλλος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί αλλά και την άρση του lockdown.

Δύσκολη η κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Δύσκολη η άρση του lockdown

Ειδικότερα για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα για τον κορωνοϊό, μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του «Παπανικολάου». «Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να μιλά για άρση του lockdown» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καπραβέλλος.

«Η υγειονομική κρίση στην Ελλάδα έχει δύο όψεις. Η μία όψη είναι η Βόρεια Ελλάδα με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη και η άλλη όψη, η Νότια Ελλάδα με επίκεντρο την Αθήνα» εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του «Παπανικολάου».

«Έχουμε συμφωνήσει όλοι ότι δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της ανοσίας της αγέλης. Η ανοσία της αγέλης ήταν μια ολέθρια τακτική» σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Θα είχε πάρα πολλά θύματα. Μιλάμε για εκατομμύρια νεκρούς και πολλές υλικές ζημιές ταυτόχρονα».

«Όλα τα κράτη, κυρίως ευρωπαϊκά, ακολούθησαν τον δεύτερο δρόμο. Την άμυνα, δηλαδή, απέναντι σε αυτή την πανδημία. Χαρακτηριστικό της άμυνας είναι τα αυστηρά lockdown» είπε ο κ. Καπραβέλλος.

Δύσκολα τα πράγματα για το lockdown.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του «Παπανικολάου» το πρώτο lockdown το πήραμε έγκαιρα, ενώ το δεύτερο όχι γι’ αυτό και είχαμε τραγικές απώλειες. Το τρίτο, όπως είπε, «ευτυχώς έχει πολλά προληπτικά χαρακτηριστικά και μια πολύ μεγάλη αδυναμία, την κούραση».

Σημείωσε δε ότι το Σύστημα Υγείας πιέζεται πάρα πολύ -και ειδικά η Αττική -, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ανησυχητικός. «Θέλει πολλή προσοχή να μην μας ξεφύγει» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Κανένας λογικός άνθρωπος στον χώρο της Εντατικής δεν μπορεί να μιλά για άρση του lockdown»

«Η πανδημία δείχνει τα δόντια της για δυο μήνες. Ας μην της δώσουμε την ευκαιρία να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Θα είναι τραγικές οι απώλειες», σημείωσε ο κ. Καπραβέλλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share