Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

SMS 13033: Έρχεται νέος κωδικός! (Video)

Ποιους θα αφορά και πως θα δουλεύει

22 Φεβρουαρίου 2021 09:22
SMS 13033: Έρχεται νέος κωδικός! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

SMS 13033: Με μια αλλαγή αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος κωδικός. Ενώ, μία πρόταση «βόμβα» έχει ρίξει στο τραπέζι ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης για να έρθει κόφτης των μηνυμάτων!

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η πρωινή εκπομπή του OPEN αναμένεται να έχουμε μια επιπλέον επιλογή στα SMS. Αυτή θα είναι το νούμερο «7». Όπως όλα δείχνουν θα αφορά μόνο το λιανεμπόριο όταν αυτό ανοίξει με τη μέθοδο του click away.

Η χρονική διάρκεια που θα έχει σε ισχύ είναι οι δυο ώρες καθώς οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτός ο χρόνος είναι υπεραρκετός. Ειδικότερα όταν μιλάμε για αναμονή και απλή παραλαβή έξω από το κατάστημα. Μέσα στην εβδομάδα και για την ακρίβεια προς το τέλος της θα έχουμε περισσότερες εξελίξεις καθώς τότε συνεδριάσουν οι ειδικοί.

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, κλήθηκε να σχολιάσει τα συγκεκριμένα σενάρια.

Μιλώντας για το άνοιγμα της αγοράς και αν θα υπάρξουν περιορισμοί μέσω του sms, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως «προσπαθούμε να διευκολύνουμε την ανάγκη με κάποιο τρόπο η αγορά να λειτουργήσει», ωστόσο αυτό θα γίνει μετά από την εισήγησης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί η περίπτωση ώστε να υποστηριχθεί τεχνικά το άνοιγμα της αγοράς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share