Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η «σκοτεινή» πορεία του Δημήτρη Λιγνάδη στις πλατείες της Αθήνας & οι γειτονιές που σύχναζε - Τα «δύο» πρόσωπα του σκηνοθέτη (Video)

Η αποκάλυψη για το «ψάρεμα»

22 Φεβρουαρίου 2021 08:46
Η «σκοτεινή» πορεία του Δημήτρη Λιγνάδη στις πλατείες της Αθήνας & οι γειτονιές που σύχναζε - Τα «δύο» πρόσωπα του σκηνοθέτη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη γειτονιά του Δημήτρη Λιγνάδη στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε η κάμερα του MEGA. Αυτό που προέκυψε από το ρεπορτάζ είναι ότι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο συνετό, έναν άνθρωπο ευπροσήγορο που τους καλημέριζε με το χαμόγελο στο στόμα.

Οι μικρότεροι όμως που γνώριζα ότι στην γειτονιά τους κατοικεί ένας γνωστός θεατράνθρωπος έβλεπαν ότι πλησιάζει στα παγκάκια και μιλά με ανήλικά παιδιά, κάτι που είχε κινήσει υποψίες.

«Τον ξέραμε αφού εδώ γειτονιά μας ήταν, ψάρευε παιδάκια να δεις τι γin;oταν στην πλατεία Καραϊσκάκη ή στην Ομόνοια».

Η γειτονιά στο Μεταξουργείο…. το λοφτ στο ρετιρέ μίας οκταόροφης πολυκατοικίας. Οι άνθρωποι που ζούσαν δίπλα στον Δημήτρη Λιγνάδη άκουγαν ψιθύρους, άλλοι έβλεπαν αλλά δεν έδιναν σημασία.

Ένας κύριος ευγενικός που άναβε κερί στην εκκλησία αλλά, σύχναζε σε παγκάκια και πλατείες της περιοχής αναζητώντας, όπως υποστηρίζουν σήμερα βλέποντάς τον με χειροπέδες, συντροφιά από ανήλικα παιδιά και εφήβους.

Η μαρτυρία ενός ενοίκου

Στο διαμέρισμα του οι επισκέψεις ανηλίκων ήταν συχνό φαινόμενο. Μια γυναίκα , ένοικος της ίδιας πολυκατοικίας μιλά μπροστά την κάμερα και υποστηρίζει ότι και η κόρη της ήρθε αντιμέτωπη με τον γνωστό σκηνοθέτη.

«Μία φορά μπήκανε μαζί στην πολυκατοικία, αυτός μένει στον όγδοο, εμείς στον πρώτο πήρε το ασανσέρ η κόρη μου ανέβηκε με τα πόδια και κατέβηκε στον πρώτο και της βγήκε μπροστά».

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί, γιατί όπως υποστηρίζει η μητέρα, ο γνωστός σκηνοθέτης είχε προσφερθεί να βοηθάει τη 15χρονη κοπέλα στα μαθήματά της.

-Εσείς τι της είπατε;

-«Να το αποφεύγει όσο μπορεί, ντάξει φοβήθηκα κιόλας γιατί είμαι χωρισμένη και φοβήθηκε να μην τον αγριέψω»

Σαν φάντασμα μέσα στον χιονιά

Όπως αποκάλυψε το Mega, o Δημήτρης Λιγνάδης τελευταία φορά πήγε στο σπίτι του στο Μεταξουργείο την περασμένη Τρίτη και ενώ η κακοκαιρία Μήδεια είχε χτυπήσει την Αττική .

Μέσα στο χιονιά μαζί με ένα ακόμα άτομο ανέβηκαν στο διαμέρισμα πήραν μια τσάντα με προσωπικά του αντικείμενα και έφυγαν με μια μοτοσικλέτα προς άγνωστη κατεύθυνση.

«Τον έχω δει να μπαίνει μέσα με δύο παιδιά μικρά σε ηλικία αλλά νόμιζα πως ήταν δικά του παιδιά».

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής ο Δημήτρης Λιγνάδης έρχονταν σε αυτό εδώ το σημείο στην εκκλησία του Αγίου Παύλου και κάθονταν ως αργά, σε ένα από αυτά τα παγκάκια, παρέα με πρόσφυγες και μετανάστες.

«Τον έχω δει μετά τα μεσάνυχτα και συνήθως έκανε βόλτες εδώ πέρα περιοχή με το μηχανάκι του και επίσης τον έχω πετύχει και άγιο Παύλο στην πλατεία να κάθεται με δύο 16χρονα 17χρονα».

Η αποκάλυψη για το «ψάρεμα»

O ποινικολόγος Γιάννης Βλάχος – συνήγορος ενός εκ των μηνυτών – αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Mega τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν ο γνωστός σκηνοθέτης.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος σύχναζε σε μία πλατεία δίπλα από το σπίτι του αυτή την πλατεία την επισκέπτονταν και περνούσαν τον χρόνο τους έφηβοι».

Σύμφωνα με τον 25χρονο που κατέθεσε μήνυση για βιασμό ο Δημήτρης Λιγνάδης τον πλησίασε σε αυτήν εδώ την πλατεία στο μεταξουργείο πριν από περίπου 10 χρόνια όταν ήταν δηλαδή 14 ετών και του υποσχέθηκε λάμπρή καριέρα στο θέατρο.

«Με αυτό το πρόσχημα λοιπόν κάλεσε τον ίδιο, βρεθήκαν μαζί με φίλους του γιατί ήταν παιδάκια που έκαναν παρέα και του είπε μία φορά εγώ δεν μπορώ να έρθω μόνος μου γιατί έχω ήδη κανονίσει να βγω με την παρέα μου και λέει φέρε και την παρέα σου».

«Τον έχουμε δει, στην Ομόνοια τον έχω δει εγώ 500 φορές… δηλαδή όσα χρόνια μένει εδώ τον ξέρω».

«Ζούσε ανάμεσά μας»

«Έρχονταν τις Κυριακές και άναβε να πούμε το κεράκι στην εκκλησία και μετά έφευγε και σύχναζε στην καφετέρια εδώ»

Στη γειτονιά του γνωστού ηθοποιού όλοι μιλούν σήμερα για τη σύλληψη του, ο καθένας έχει και τη δική του ιστορία να πει.

«Τον ήξερα φατσικός, εγώ τον είδα χτες στην τηλεόραση και είπα αυτόν τον ξέρω ερχόντανε και στο μαγαζί μου».

«Εγώ τον είχα και πελάτη, είχα το καθαριστήριο εδώ στη γωνία και έμενε εδώ πιο πάνω στη στενό τώρα, τώρα τι γίνεται τι είπαν και τι αυτό…»

Η είδηση για τις κατηγορίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη πάγωσε την γειτονιά.

«Εγώ μένω εδώ απέναντι μια καλημέρα τη λέγαμε όταν συναντιόμασταν, δεν ξέραμε κάτι και όταν μάθαμε… πάθαμε την πλάκα μας.»

«Χτες έμαθα ότι μένει απέναντι από το σπίτι μου».

Οι εξελίξεις για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένονται καταιγιστικές καθώς την ερχόμενη Τετάρτη θα απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές για όσα τον κατηγορούν….

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share