Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

Κορωνοϊός: Πάνω από 30 κρούσματα σε γηροκομείο στο Περιστέρι - 18 άτομα στο νοσοκομείο (Video)

Eίχαν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου

22 Φεβρουαρίου 2021 07:16
Κορωνοϊός: Πάνω από 30 κρούσματα σε γηροκομείο στο Περιστέρι - 18 άτομα στο νοσοκομείο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Περισσότερα από 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου εντοπίστηκαν, σε γηροκομείο στο Περιστέρι και σήμανε συναγερμός στην Πολιτική Προστασία. Παράλληλα, στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική, όντας για άλλη μια μέρα «πρωταθλήτρια» στη χθεσινή διασπορά των κρουσμάτων στη χώρα μας σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το OPEN, οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις αφορούν τόσο σε ηλικιωμένους όσο και σε εργαζόμενους του οίκου ευγηρίας και, μάλιστα, ήδη 18 άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Οι ασθενείς που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπως έγινε γνωστό, βρίσκονται «Αττικόν», στον «Ευαγγελισμό» και στο «Αγία Ολγα», με τις υγειονομικές Αρχές να συνεχίζουν την ιχνηλάτηση.

Επισημαίνεται, τέλος, πως όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, είχαν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου.

Κορωνοϊός: Δραματική προειδοποίηση Γώγου - «Καθόλου καλά τα επιδημιολογικά στοιχεία» (Video)

Κορωνοϊός: Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στο Open, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, αλλά και την ελπίδα ότι τα πράγματα στο μέλλον θα είναι καλύτερα. Ενώ, κάθε μέρα περισσότερες είναι οι περιοχές που... "κοκκινίζουν" στον χάρτη της Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας δημιουργώντας έντονο προβληματισμό στους ειδικούς.

«Θα είναι καλύτερη η εικόνα στο μέλλον σε σχέση με παρελθόν. Με τον εμβολιασμό τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Αλλά δεν ξέρουμε το μέλλον του ιού, με τις μεταλλάξεις πού θα πάνε» είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι ουσιαστικά θα έχουμε το ίδιο φαινόμενο με αυτό της γρίπης, με τον κορωνοϊό να είναι πιο βαριά νόσος.

Σχετικά με το lockdown στην Αττική απάντησε: «Δεν ξέρουμε πόσο θα πάει. Επιδημιολογικά δεν είμαστε και πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Στην Αττική έχουμε μία σταθεροποίηση. Αλλά το πρόβλημα είναι το φορτίο, που πιέζει το Σύστημα Υγείας, ειδικά σε Αττική και Πάτρα».

Πάντως όπως τόνισε: «Αντέχει το σύστημα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το μαξιλάρι να ανοίξουν και νέες μονάδες. Δεν θέλουμε να φτάσουμε όμως εκεί».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share