Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οργή Παύλου Χαϊκάλη για Μητσοτάκη: «Κοινός συκοφάντης αν δεν ανακαλέσεις»

«Δεν δίστασε να με κατονομάσει...»

20 Φεβρουαρίου 2021 21:13
Οργή Παύλου Χαϊκάλη για Μητσοτάκη: «Κοινός συκοφάντης αν δεν ανακαλέσεις»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο Παύλος Χαϊκάλης ζητά με δήλωσή του να ανακαλέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον υπαινιγμό στο πρόσωπό του και σημειώνει: «διερωτώμαι, αν ο χαρακτηρισμός που θα ταίριαζε στην περίπτωσή σας είναι εκείνος του "κοινού συκοφάντη";». Παράλληλα, για τη σχέση του με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγο, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του γραφείου Τύπου του.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Χαϊκάλη έχει ως εξής:

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην πολιτική αντιπαράθεσή του με τον κ. Τσίπρα δεν δίστασε να με κατονομάσει αφήνοντας ευθέως προσωπικές αιχμές για την ηθική μου ακεραιότητα.

Επειδή κ. Μητσοτάκη δεν είμαστε όλοι ίδιοι και σε κάθε περίπτωση καταδικάζω απερίφραστα τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Επειδή δεν έχω μέχρι σήμερα πληροφορηθεί από κανένα αρμόδιο όργανο τι ακριβώς μου προσάπτεται.

Παύλος Χαϊκάλης

Επειδή έχετε χρέος εκ της θέσεώς σας να προασπίσετε το κράτος δικαίου κι όχι να υιοθετείτε και να αναπαράγετε δήθεν καταγγελίες χωρίς να γνωρίζετε καν το περιεχόμενό τους. Σας καλώ όπως ανακαλέσετε τον φτηνό υπαινιγμό στο πρόσωπό μου άλλως, διερωτώμαι, αν ο χαρακτηρισμός που θα ταίριαζε στην περίπτωσή σας είναι εκείνος του "κοινού συκοφάντη";».

"Πήρε" θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Ήρθε η ώρα με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια στις καταγγελίες"

Καταγγελίες: Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τις καταγγελίες που γίνονται στον καλλιτεχνικό χώρο από ηθοποιούς που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι η Λίνα Μενδώνη μέσα από δηλώσεις της ξεκαθάρισε τη σχέση της με τον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και για το τι άνθρωπος είναι.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου και μίλησαν για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

Μίλησε για τις καταγγελίες ο Μητσοτάκης.

Καταγγελίες: Όσα συζητήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο

Ειδικότερα στο κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των τακτικών, μηνιαίων ενημερώσεων.

Ο πρωθυπουργός, στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε «ενοχλητική» την επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ των αρμόδιων φορέων, σχετικά με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προέκυψαν από την κακοκαιρία «Μήδεια».

«Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στο πώς θα αντιμετωπίζουμε στο μέλλον τα φαινόμενα αυτά. Υπάρχει η ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ των αρμόδιων φορέων. Δέσμευσή μου και πριν την κακοκαιρία ήταν ότι αυτό πρέπει να επιλυθεί με έναν νόμο-πλαίσιο, ώστε να ξέρει ο καθένας πού αρχίζουν και πού τελειώνουν οι ευθύνες του» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις συνεχείς καταγγελίες στο χώρο του πολιτισμού για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου που επέτρεψε στα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν.

Για τις καταγγελίες μίλησε ο Μητσοτάκης.

«Ήρθε η ώρα με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια στις καταγγελίες, ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου και την κοινωνία. Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι η πιο απεχθής εκδοχή αυτού του φαινομένου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, είναι πιο σύνθετο», επισήμανε. Και πρόσθεσε:

«Σίγουρα είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους. Δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση. Στον δημόσιο διάλογο, που ευτυχώς άνοιξε, πρέπει να επιτύχουμε τη μέγιστη πολιτική και κοινωνική συναίνεση, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share