Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απάντησε η Ματίνα Παγώνη για τον γιατρό που παρέλυσε μετά το εμβόλιο: «Έχει κάνει μεγάλα λάθη και…»

Όλα όσα είπε για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς

19 Φεβρουαρίου 2021 20:32
Απάντησε η Ματίνα Παγώνη για τον γιατρό που παρέλυσε μετά το εμβόλιο: «Έχει κάνει μεγάλα λάθη και…»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σάλος έχει «ξεσπάσει» τις τελευταίες ώρες για τους εμβολιασμούς, που γίνονται εκτός σειράς για τον κορωνοϊό, με τη Ματίνα Παγώνη να απαντά για το θέμα, όπως και για τον γιατρό στην Κέρκυρα, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για το ζήτημα, ενώ παρέλυσε μετά το δικό του εμβολιασμό.

«Ας μάθουμε να φοράμε κανονικά τη μονή μάσκα και όταν πάμε σε χώρο που έχει συνωστισμό, σε ένα λεωφορείο, σε ένα νοσοκομείο, σούπερ μάρκετ, καλό είναι να φοράμε τη διπλή μάσκα για να προφυλαχτούμε περισσότερο. Δε χρειάζεται λοιπόν παντού και όλοι διπλή μάσκα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη αναφορικά με τη χρήση διπλής μάσκας στην αρχή, μιλώντας στο MEGA, έχοντας προχωρήσει προηγουμένως σε «ξέσπασμα».

Μιλώντας για το θέμα του γιατρού στην Κέρκυρα, που φέρεται να παρέλυσε μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού, ενώ φέρεται να προχώρησε και σε εμβολιασμούς εκτός σειράς, η κυρία Παγώνη είπε: «Ο γιατρός ό,τι σφάλμα έχει κάνει υπάρχουν τα πειθαρχικά όργανα που θα πρέπει να παραπεμφθεί. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία. Τα πειθαρχικά όργανα λειτουργούν, οπότε δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός. Τα πειθαρχικά κάνουν καλά τη δουλειά τους και το έχουμε αποδείξει».

«Στο συνάδελφο να ευχηθώ αρχικά περαστικά. Δεν μπορούμε να συνδέουμε ένα γεγονός με εμβόλια όταν δεν υπάρχουν στοιχεία. Υπάρχει ομάδα συναδέλφων που τον παρακολουθεί, και θα βγάλουν εκείνοι τα αποτελέσματα. Προσωπικά δεν άκουσα τον συνάδελφο να συνδέει τον εμβολιασμό με παράλυση», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Κορωνοϊός: Καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς στο Βόλο

Στην εκπομπή μίλησε και ο Αντώνης Φωκίδης, δημοσιογράφος «MyVolos.net», ο οποίος ανέφερε νέα περίπτωση εμβολιασμού εκτός σειράς στο γηροκομείο του Βόλου. «Στις 25 Ιανουαρίου, όπως προκύπτει και από δελτίο Τύπου του ιδρύματος, έγινε ο πρώτος μαζικός εμβολιασμός των ηλικιωμένων και των εργαζομένων. Συγγενείς των τροφίμων είδαν στη δεύτερη διαδικασία του εμβολιασμού, για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, άτομα ξένα προς το ίδρυμα να εισέρχονται στη μονάδα και να εμβολιάζονται, με καταστρατήγηση της προτεραιοποίησης. Εκτός σειράς εμβολιάστηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα ενώ υπήρξαν αναφορές και για ακόμα δύο άτομα, εφοριακούς, που εμφανίστηκαν στη λίστα του γηροκομείου ως υπάλληλοί του», είπε ο Αντώνης Φωκίδης.

«Αυτό το γεγονός πρέπει να καταγγελθεί και να δουν πώς ακριβώς έγινε. Υπάρχει συγκεκριμένη λίστα και όταν δίνεις το ΑΜΚΑ, αν δεν είσαι στη λίστα, σε πετάει εκτός. Κατευθείαν παραπέμπεσαι στην Επιτροπή Διαφάνειας όταν είσαι εκτός συστήματος», απάντησε η κυρία Παγώνη.

«Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο ΕΟΔΥ στον επαναληπτικό εμβολιασμό έπρεπε να έχει την πρώτη λίστα του πρώτου εμβολιασμού, γιατί επρόκειτο για δεύτερη δόση. Κάτι που δεν έγινε. Δεν ξέρουμε πώς επελέγησαν οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς. Οι συγγενείς που κατήγγειλαν αυτά τα πράγματα φοβούνται για τους δικούς τους, καθώς αυτοί που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς μπήκαν εντός του ιδρύματος χωρίς να γνωρίζουμε αν έχουν ελεγχθεί και αν έχουν τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα», πρόσθεσε ο Αντώνης Φωκίδης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share