Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Μετρό: Έκτακτο λουκέτο στο σταθμό "Πανεπιστήμιο"

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ

19 Φεβρουαρίου 2021 17:06
Μετρό: Έκτακτο λουκέτο στο σταθμό
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Μετρό: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα όπου πραγματοποιούνται συνεχώς συγκεντρώσεις για εκείνον.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου έγινε παρέμβαση από αλληλέγγυους στο υπουργείο Υγείας σχετικά με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα κλειστός είναι ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Έκλεισε εκτάκτως το μετρό του Πανεπιστημίου.

Μετρό: Συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ειδικότερα κλειστός είναι ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις. Ο σταθμός θα κλείσει, καθώς για τις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη πορεία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, αλληλέγγυοι του Δημήτρη Κουφοντίνα βρέθηκαν αιφνιδιαστικά στο υπουργείο Υγείας και άπλωσαν πανό, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του. Επί τόπου έσπευσε Αστυνομία και ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ, ενώ όλοι τους προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ με κλούβα των ΜΑΤ. Οι αλληλέγγυοι του καταδικασθέντα τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη αιφνιδίασαν τις Αρχές, καθώς στο σημείο υπήρχε μόνο ένας φύλακας που είχε βάρδια στο υπουργείο και κάλεσε άμεσα την Αστυνομία.

Οι αλληλέγγυοι του απεργού πείνας τρομοκράτη της 17Ν παρέμειναν για περίπου 45 λεπτά εντός του κτιρίου κι απ' έξω υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ που περίμεναν τις εντολές από τη ΓΑΔΑ για να προσαγάγουν τους εισβολείς στο κτίριο του υπουργείου Υγείας.

Παλεύει στην εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στην εντατική βρίσκεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με τον τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη» να νοσηλεύεται, έχοντας συμπληρώσει ήδη 40 ημέρες σε απεργία πείνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της «17 Νοέμβρη» Δ. Κουφοντίνας κρατείται από τις 21 Δεκεμβρίου στις φυλακές Δομοκού και έκανε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου ζητώντας να επιστρέψει στον Κορυδαλλό, αφού με το νέο νόμο δεν προβλέπεται σε πολυϊσοβίτη να εκτίει την ποινή του σε αγροτικές φυλακές, όπου και βρισκόταν μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, ενώ προ ημερών έγινε συλλαλητήριο με συμμετοχή του γιου του.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική

Ο Κουφοντίνας είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο το περασμένο Σάββατο και τότε οι γιατροί είχαν ενημερώσει τη συνήγορό του, Ιωάννα Κούρτοβικ, ότι αντιμετωπίζει προβλήματα που προκαλούνται σε συνθήκες απεργίας δίψας και όχι μόνο πείνας, όπως μεγάλη απώλεια μυϊκής μάζας, σοβαρή απίσχνανση, προβλήματα όρασης, αρχόμενη περιφερική νευροπάθεια και άλλα.

Σε ανακοίνωσή της, η Ιωάννα Κούρτοβικ σημείωνε: «Είχαμε εκφράσει προβληματισμό για τη μεταφορά του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας και είχαμε ζητήσει να μεταφερθεί σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπως ζητούν οι δικοί μας γιατροί. Και τούτο γιατί, αφενός μεν στη ΜΕΘ είναι περισσότερο εκτεθειμένος σε λοιμώξεις, αφετέρου διότι ο διευθυντής της ΜΕΘ μάς έχει δηλώσει ότι αν το κρίνει αναγκαίο θα προβεί σε αναγκαστική σίτιση, ακόμη και με ακινητοποίηση. Υπάρχει από ημέρες εισαγγελική παραγγελία για οποιαδήποτε αναγκαία ενδεδειγμένη ιατρική ενέργεια. Είχαμε αντιδράσει επισημαίνοντας ότι η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο». Η απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου ήταν ότι πλέον η ευθύνη περνάει στους γιατρούς της Εντατικής.

Πολιτικά στελέχη και διανοούμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν στηρίξει το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ πρόσφατα επτά ξένοι ευρωβουλευτές (πέντε από την Αριστερά, ένας από τους Πράσινους και ένας από τους Σοσιαλιστές) έστειλαν επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καλώντας τον να εφαρμόσει το νόμο και να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Παράλληλα, το ελληνικό τμήμα της διεθνούς Αμνηστίας καλεί τις αρχές να ακολουθήσουν τις συστάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και διαμαρτύρεται για την κατάσταση της υγείας του κρατουμένου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share