Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία "Μήδεια": Πως θα αποζημιωθείτε από την ΔΕΔΗΕ για τις ζημιές που έγιναν στις συσκευές σας

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

19 Φεβρουαρίου 2021 17:13
Κακοκαιρία

Κακοκαιρία "Μήδεια": Αρκετές ήταν οι ζημιές που είχαν προκληθεί από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα να γίνονται μεγάλες προσπάθειες ώστε να αποκατασταθούν.

Σημειώνεται ότι σε ορισμένες περιοχές στο Ρέθυμνο αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση μετά από τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονταν αυτές τις ημέρες.

Συγκεκριμένα αρκετές ζημιές προκλήθηκαν και σε συσκευές σε σπίτια αλλά και σε επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας τρόπος να αποζημιωθούν.

Πως θα αποζημιωθείτε για τις ζημιές.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Πως θα λάβετε την αποζημίωση

Ειδικότερα μέσω της πλατφόρμας της ΔΕΔΔΗΕ και ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία θα μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πελάτες που «έχασαν» ηλεκτρικές συσκευές του νοικοκυριού τους από τις αλλεπάληλες διακοπές ρεύματος που έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος του ΔΣ των Εργαζομένων, Κ. Μασούρας, σε εκπομπή του ANT1, οι πελάτες μπορούν να αποζημιωθούν αν αποδειχθεί ότι οι ηλεκτρικές συσκευές τους καταστράφηκαν κατά τη διακοπή του ρεύματος, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι καταναλωτές για την καταβολή της αποζημίωσης:

  • Να υποβάλετε έγκαιρα την παρακάτω αίτηση αποζημίωσης
  • Να θέσετε στη διάθεσή του ΔΕΔΔΗΕ, εφόσον σας ζητηθεί, τις συσκευές ή τον εξοπλισμό που έχει υποστεί βλάβη, για έλεγχο πριν από την επισκευή τους.
  • Να θέσετε στη διάθεσή του ΔΕΔΔΗΕ, όταν σας ζητηθεί, παραστατικά ηλεκτρολογικού συνεργείου τεκμηρίωσης της βλάβης και του κόστους επισκευής ή αντικατάστασης των συσκευών με άλλα παρόμοιων προδιαγραφών (τιμολόγια κ.λπ.).
  • Ναυπογράψετε Υπεύθυνη Δήλωσης αποδοχής της αποζημίωσης ή του χρηματικού ποσού που θα σας χορηγηθεί

Ο ΔΕΔΔΗΕ αποφασίζει επί των αιτήσεων αποζημίωσης εντός 15 εργάσιμων ημερών από
την υποβολή τους, ενώ σε περίπτωση αποδοχής της αίτησής σας, σας καταβάλλει το χρηματικό ποσό, εντός ενός μηνός από την απόφαση επί της αίτησης.

ΔΕΗ: Έκπτωση 10% σε όσους είχαν διακοπή ρεύματος!

ΔΕΗ: Έκπτωση που θα φτάνει περίπου στο 10% στους λογαριασμούς της θα δουν όσοι είχαν διακοπή ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Το παραπάνω ανακοίνωσε στο Mega η Σοφία Δήμτσα, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ. Η έκπτωση θα δοθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να ισχύσει και για όσους καταναλωτές έχουν επιλέξει διαφορετικό προμηθευτή ρεύματος.

Σημειώνεται ότι περίπου 7.000 νοικοκυριά βρίσκονται μέχρι και σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της ΔΕΔΔΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και τού ζήτησε «ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share