Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Κάνει το μεγάλο βήμα η κυβέρνηση για τις καταγγελίες: "Θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για ένα ευρύτερο πλαίσιο αποτροπής"

Ποιες οι κινήσεις της για τον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο

19 Φεβρουαρίου 2021 15:47
Κάνει το μεγάλο βήμα η κυβέρνηση για τις καταγγελίες:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Καταγγελίες: Συνεχίζονται οι καταγγελίες στον αθλητικό και καλλιτεχνικό χώρο που είχαν ξεκινήσει πριν αρκετές μέρες με την πρώτη να την είχε κάνει η Σοφία Μπεκατώρου.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μίλησε σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει αλλά και για τον Δημήτρη Λιγνάδη και αν γνωρίζονται προσωπικά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα λεγόμενα της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελία Πελώνη η κυβέρνηση παίρνει θέση σε ότι γίνεται με τις καταγγελίες.

Την μεγάλη κίνηση κάνει η κυβέρνηση.

Καταγγελίες: Οι δηλώσεις της Αριστοτελίας Πελώνη

Ειδικότερα στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο χώρο του θεάτρου και όχι μόνο και στο #metoo αναφέρθηκε η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας ότι «θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση και σχετικές ανακοινώσεις σύντομα για ένα ευρύτερο πλαίσιο».

Η κα Πελώνη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Α989 σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει μία ευρύτερη συζήτηση για το πλαίσιο που πρέπει να δημιουργηθεί και σημείωσε ότι «αυτό περιέγραψε και ο πρωθυπουργός σήμερα στη συνάντησή του με την ΠτΔ».

Η αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση στήριξε από την αρχή αυτή την υπόθεση» και συνέχισε λέγοντας: «Στηρίζουμε όσους έχουν υποστεί κακοποίηση. Θυμίζω ότι η υπόθεση αυτή ξεκίνησε με την επώνυμη καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, σε ημερίδα του υπουργείου Αθλητισμού, και δημιούργησε ένα περιβάλλον όπου αισθάνθηκαν και άλλα θύματα ότι μπορούν να σπάσουν τη σιωπή τους. Πρέπει ότι έχουν να καταγγείλουν να το καταγγείλουν στη δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη να αποφανθεί».

Η κυβέρνηση κάνει την μεγάλη κίνηση.

Η κα Πελώνη υπογράμμισε ότι «είμαστε ένα κράτος δικαίου, μία κοινωνία δικαίου. Σημασία έχει να υπάρχει ένα περιβάλλον σε όλους τους χώρους εργασίας όχι μόνο στο θέατρο, και αυτό είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Άρα προτεραιότητά είναι να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον ώστε όλοι οι άνθρωποι, άνδρες- γυναίκες, να μπορούν να εργαστούν με ασφάλεια».

Αναφερόμενη στην αξίωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε: «θεωρώ τουλάχιστον χυδαία την προσπάθεια κομματικοποίησης ενός τέτοιου ζητήματος που αφορά ολόκληρη την κοινωνία και δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση».

Τέλος ερωτηθείσα για την κακοκαιρία και τις συνέπειές της η κα Πελώνη είπε: «Ήταν μια πρωτοφανής κακοκαιρία. Έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Προφανώς υπάρχει ακόμη ταλαιπωρία. Πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση και κατόπιν να μιλήσουμε για αυτά. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει το νόμο πλαίσιο για την αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share