Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

"Πήρε" θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Ήρθε η ώρα με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια στις καταγγελίες"

Συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

19 Φεβρουαρίου 2021 13:35
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Καταγγελίες: Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τις καταγγελίες που γίνονται στον καλλιτεχνικό χώρο από ηθοποιούς που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι η Λίνα Μενδώνη μέσα από δηλώσεις της ξεκαθάρισε τη σχέση της με τον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και για το τι άνθρωπος είναι.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου και μίλησαν για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

Μίλησε για τις καταγγελίες ο Μητσοτάκης.

Καταγγελίες: Όσα συζητήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο

Ειδικότερα στο κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των τακτικών, μηνιαίων ενημερώσεων.

Ο πρωθυπουργός, στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε «ενοχλητική» την επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ των αρμόδιων φορέων, σχετικά με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προέκυψαν από την κακοκαιρία «Μήδεια».

«Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στο πώς θα αντιμετωπίζουμε στο μέλλον τα φαινόμενα αυτά. Υπάρχει η ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ των αρμόδιων φορέων. Δέσμευσή μου και πριν την κακοκαιρία ήταν ότι αυτό πρέπει να επιλυθεί με έναν νόμο-πλαίσιο, ώστε να ξέρει ο καθένας πού αρχίζουν και πού τελειώνουν οι ευθύνες του» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις συνεχείς καταγγελίες στο χώρο του πολιτισμού για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου που επέτρεψε στα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν.

Για τις καταγγελίες μίλησε ο Μητσοτάκης.

«Ήρθε η ώρα με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια στις καταγγελίες, ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου και την κοινωνία. Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι η πιο απεχθής εκδοχή αυτού του φαινομένου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, είναι πιο σύνθετο», επισήμανε. Και πρόσθεσε:

«Σίγουρα είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους. Δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση. Στον δημόσιο διάλογο, που ευτυχώς άνοιξε, πρέπει να επιτύχουμε τη μέγιστη πολιτική και κοινωνική συναίνεση, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share