Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέα μήνυση σε βάρος ηθοποιού - σκηνοθέτη για βιασμό 14χρονου

Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί σύμφωνα με το δικηγόρο του θύματος

19 Φεβρουαρίου 2021 11:42
Νέα μήνυση σε βάρος ηθοποιού - σκηνοθέτη για βιασμό 14χρονου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεξουαλική κακοποίηση: Μια ακόμη μήνυση για το αδίκημα του βιασμού, κατατέθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με το συγκεκριμένο μάλιστα έγκλημα που καταγγέλλεται να έχει τελεστεί σύμφωνα με τον μηνυτή το 2010 και ως εκ τούτου να παραμένει «ζωντανό» και να μην έχει παραγραφεί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο μηνυτής ο οποίος δεν έχει σχέση με τον χώρο του θεάτρου βιάστηκε από γνωστό ηθοποιό - σκηνοθέτη όταν εκείνος ήταν 14 ετών, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου. Ωστόσο δείτε και μια συγκλονιστική ανάρτηση Νικόλα Αγγελή: "Ένας παιδοβιαστής και βασανιστής βρίσκεται ελεύθερος".

Ο δικηγόρος του μηνυτή Γ. Βλάχος σε δήλωσή του ανέφερε:

«Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί.

Ο δράστης είναι πασίγνωστος - ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει η εισαγγελία και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερόμενου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηνυτής αναφέρει στο κείμενο της μήνυσης του, πως ο ηθοποιός - σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου, με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του. Ακόμα ο μηνυτής αναφέρει ότι ο ίδιος και ο θύτης του συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και εν τέλει ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα αναφέρεται και σε άλλα ανήλικα που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.

Νέα μήνυση σε βάρος γνωστού ηθοποιού

Τι αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού

Την ίδια ώρα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θέτει στη διάθεση της Δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση στην υπόθεση των καταγγελιών με επίκεντρο πρόσωπα από το χώρο του θεάτρου.

Συγκεκριμένα, η κ. Μενδώνη κατάθεσε σήμερα το πρωί μηνυτήρια αναφορά - υπόμνημα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share