Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Άρση μέτρων: Σε δύο δόσεις το άνοιγμα της εστίασης

Κρίσιμες ώρες για την άρση μέτρων

19 Φεβρουαρίου 2021 11:13
Άρση μέτρων: Σε δύο δόσεις το άνοιγμα της εστίασης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε καθεστώς ακόμη πιο αυστηρού lockdown είναι η Αττική από την προηγούμενη Πέμπτη. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της χώρας θα παραμένει υπό καθεστώς αυστηρών μέτρων μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Βεβαίως ουδείς μπορεί να αποκλείσει τα υφιστάμενα μέτρα να πάρουν παράταση. Είναι κάτι που έχει συμβεί άλλωστε πολλές φορές από τον προηγούμενο χειμώνα, οπότε και η πανδημία του κορωνοϊού έκανε την εμφάνισή της και στην Ελλάδα.

Το μεγάλο ερώτημα που κυριαρχεί είναι τι θα γίνει με την εστίαση.

Τα μαγαζιά του κλάδου είναι κλειστά από την 1η Νοεμβρίου, λίγες μέρες πριν αποφασιστεί το δεύτερο lockdown στη χώρα. Έκτοτε δεν έχει γίνει η παραμικρή κουβέντα για το άνοιγμά τους και υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να γίνει αυτό.

Άρση μέτρων για Εστίαση

Μία πρώτη εικόνα για το άνοιγμα της εστίασης έδωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, υποστήριξε ότι η εστίαση πρέπει να ανοίξει τον Απρίλιο στη Νότια Ελλάδα και τον Μάιο στην Βόρεια.

«Η εστίαση πρέπει να λειτουργήσει από τον Απρίλιο στη νότια Ελλάδα και από τον Μάιο στο βόρειο τμήμα της χώρας» τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης το πρωί της Τετάρτης στο Mega σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, οι διασωληνωμένοι έχουν αυξηθεί, αλλά πρόκειται για φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, ενώ παράλληλα φαίνεται μείωση στα κρούσματα κορωνοϊου.

«Το ιικό φορτίο είναι σταθερό και από την Πέμπτη θα φαίνονται τα αποτελέσματα του lockdown», υποστήριξε ο καθηγητής, ενώ μίλησε και σταδιακή αποκλιμάκωση. Όσον αφορά στο lockdown, τώρα, εκτίμησε ότι θα πάρει παράταση μιας εβδομάδας.

Για την κακοκαιρία υποστήριξε ότι ευνοεί την αύξηση των κρουσμάτων και τη μεταδοτικότητα του ιού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης διαμαρτύρονται για τις επιχειρήσεις τους. Όπως αναφέρουν μετά το τέλος του lockdown χιλιάδες επιχειρήσεις δε θα καταφέρουν να ανοίξουν και θα οδηγηθούν σε οριστικό λουκέτο.

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς κατέθεσαν τα κλειδιά των καταστημάτων τους στον Άδωνι Γεωργιάδη σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share