Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Σε σκληρή καραντίνα τέθηκε η δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο

Αρκετά κρούσματα έχουν εντοπιστεί

18 Φεβρουαρίου 2021 22:45
Κορωνοϊός: Σε σκληρή καραντίνα τέθηκε η δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Δύσκολη είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου όλο και περισσότερα κρούσματα ανακοινώνονται κάθε μέρα με αποτέλεσμα να γίνονται προσπάθειες για την μείωση τους.

Σημειώνεται ότι οι μεταλλάξεις του ιού που έχουν έρθει από την Βρετανία βρίσκονται στα ύψη στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται μέσα την ανακοίνωση που έκανε ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα την εμφάνιση τους έκαναν αρκετά κρούσματα του κορωνοϊού σε δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο όπου και τέθηκε σε καραντίνα.

Τέθηκε σε καραντίνα δομή προσφύγων.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση στη δομή προσφύγων

Ειδικότερα σε καραντίνα, πλέον, μπαίνει η δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο, καθώς μετά από δειγματοληψίες εντοπίστηκαν συνολικά – κατά τις τελευταίες ημέρες – 18 κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των φιλοξενούμενων.

Αυτή η εξέλιξη οδήγησε στην απόφαση ώστε η δομή να κλείσει τουλάχιστον έως την Μαρτίου, ενώ ήδη θεωρείται πιθανό ότι θα υπάρξει παράταση τουλάχιστον μίας εβδομάδας σε ότι αφορά την απαγόρευση εξόδου σε όλους τους διαμένοντες.

Σε ότι αφορά αυτούς που έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό, βρίσκονται υπό περιορισμό στα κοντέινερ που διαμένουν, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δεν εμφανίζει έντονα συμπτώματα. Μόνο μία γυναίκα ηλικίας 70 ετών, καθώς αντιμετωπίζει υποκείμενα νοσήματα, μεταφέρθηκε σήμερα στο νοσοκομείο, ενώ αναμένεται να επιστρέψει αύριο στη δομή καθώς δεν παρατηρείται κάτι ανησυχητικό. σύμφωνα με το larissanet.gr.

Από αύριο και για τις επόμενες ημέρες θα διεξάγονται συνεχώς rapid tests, ώστε να εντοπιστούν και να περιοριστούν νέες εστίες διασποράς. Παράλληλα, ήδη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο της αυστηρής τήρησης των απαγορευτικών μέτρων.

Κορωνοϊός: "Φωτιά" στην Αττική - Επέστρεψε στη δεύτερη θέση η Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου καθημερινά σημειώνεται μεγάλη αύξηση στα κρούσματα.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ μέσα από την σημερινή του ανακοίνωση ανέφερε ότι ανέβηκαν στα ύψη τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα και οι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα στην Αττική αυξάνονται όλο και περισσότερο τα κρούσματα με αποτέλεσμα να δυσκολεύει και άλλο η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη.

Αυξήθηκαν και άλλο τα κρούσματα στην Αττική.

Κορωνοϊός: Ο επιδημιολογικός χάρτης

Ειδικότερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 18/2 1.400 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με την Αττική να έχει τις μισές από τις νέες μολύνσεις. Στο «κόκκινο» βρίσκονται η Αθήνα, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα το κέντρο της Αθήνας έχει 176 νέα κρούσματα, ο Πειραιάς 143 και η Θεσσαλονίκη 160. Συνολικά στην Αττική έχουν καταγραφεί 687 νέες μολύνσεις.

Η γεωγραφική κατανομή στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 51
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 78
  • Δυτική Αττική 37
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 114
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 176
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 68
  • Νησιά 20
  • Πειραιάς 143

Αναλυτικά ο χάρτης

Μεγάλη ήταν η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική.

Αυξήθηκαν και πάλι τα κρούσματα στην Αττική.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share