Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ολοταχώς για παράταση μιας εβδομάδας του lockdown στην Αττική, τι θα γίνει με σχολεία και καταστήματα

Τι δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις;

18 Φεβρουαρίου 2021 19:07
Ολοταχώς για παράταση μιας εβδομάδας του lockdown στην Αττική, τι θα γίνει με σχολεία και καταστήματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολοταχώς για παράταση φαίνεται πως οδεύει το σκληρό lockdown στην Αττική με τους λοιμωξιολόγους να μην κρύβουν καθημερινά την ανησυχία τους για την εξέλιξη της πανδημίας στην πρωτεύουσα. Η επιτροπή των επιστημόνων σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της αναμένει πίεση στο σύστημα υγείας τις επόμενες ημέρες. Η παράταση που φαίνεται να προκρίνεται με κλειστά σχολεία και καταστήματα θα έχει διάρκεια τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα

Για παράταση οδεύει το ολικό lockdown στην Αττική με τα στοιχεία διασωληνωμένων, διαθέσιμων ΜΕΘ και εισαγωγών στα νοσοκομεία να προβληματίζει έντονα τους επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου υγείας.

Η πίεση στις μονάδες υγείας του λεκανοπέδιου σταδιακά αυξάνει και είναι ενδεικτικό ότι χθες το μεσημέρι από τις 240 κλίνες εντατικής θεραπείας COVID των νοσοκομείων της Αττικής, κενές ήταν οι 36, ποσοστό πληρότητας που φτάνει το 85%.

Ολοταχώς για παράταση μιας εβδομάδας του Lockdown στην Αττική, τι θα γίνει με σχολεία και καταστήματα

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ήταν χθες το μεσημέρι 313, ενώ συνολικά οι ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ COVID σε όλη την χώρα ήταν 450. Προχθές δηλώθηκαν 211 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, ενώ 141 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο λόγω ιάσης.Την προηγούμενη εβδομάδα δηλώθηκαν 1.583 εισαγωγές ασθενών με COVID19 έναντι 1.290 την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Το ΕΣΥ ετοιμάζεται για περαιτέρω πίεση του συστήματος με έγγραφο να δίνει εντολή για αύξηση των κλινών ΜΕΘ COVID όσο πιο άμεσα είναι εφικτό.

Η κυβέρνηση έχει στα χέρια την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και με γνώμονα την μη αύξηση της πίεσης του συστήματος υγείας φαίνεται να παρατείνει τουλάχιστον για μία εβδομάδα το σκληρό lockdown στην Αττική με τα σχολεία και τα καταστήματα να μένουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι την 7η Μαρτίου. Σε όλους του τόνους η πλειοψηφία των λοιμοξιωλόγων προτείνουν σε δηλώσεις τους την παράταση που την θεωρούν επιβεβλημένη λόγω της πίεσης που φαίνεται να αυξάνεται σταδιακά στο ΕΣΥ.

Lockdown παραταση

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί να γίνει μια επιπρόσθετη προσπάθεια, με παράταση του lockdown, πράγμα που έχει γίνει ξανά και στο παρελθόν. Ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο MEGA, εκτίμησε ότι το lockdown θα πάρει παράταση μιας εβδομάδας. Ενώ από πλευράς του, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως είναι υγειονομικά ασφαλές είναι να πάμε σε παράταση του lockdown.

Στην κυβέρνηση αναμένουν την εισήγηση των επιδημιολόγων ενώ φαίνεται πως η αυριανή συνεδρίαση τους θα αφορά άλλες περιοχές εκτός Αττικής, που μπαίνουν με την σειρά τους στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη, όπως τα Ιωάννινα και η Κάλυμνος!

Για την Αττική η παράταση φαίνεται πως θα κλειδώσει την επόμενη Παρασκευή και όχι αύριο αφού εξεταστούν όλα τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share