Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: "Φωτιά" στην Αττική - Επέστρεψε στη δεύτερη θέση η Θεσσαλονίκη

Ξανά από την αρχή

18 Φεβρουαρίου 2021 19:12
Κορωνοϊός:

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου καθημερινά σημειώνεται μεγάλη αύξηση στα κρούσματα.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ μέσα από την σημερινή του ανακοίνωση ανέφερε ότι ανέβηκαν στα ύψη τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα και οι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα στην Αττική αυξάνονται όλο και περισσότερο τα κρούσματα με αποτέλεσμα να δυσκολεύει και άλλο η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη.

Αυξήθηκαν και άλλο τα κρούσματα στην Αττική.

Κορωνοϊός: Ο επιδημιολογικός χάρτης

Ειδικότερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 18/2 1.400 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με την Αττική να έχει τις μισές από τις νέες μολύνσεις. Στο «κόκκινο» βρίσκονται η Αθήνα, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα το κέντρο της Αθήνας έχει 176 νέα κρούσματα, ο Πειραιάς 143 και η Θεσσαλονίκη 160. Συνολικά στην Αττική έχουν καταγραφεί 687 νέες μολύνσεις.

Η γεωγραφική κατανομή στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 51
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 78
  • Δυτική Αττική 37
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 114
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 176
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 68
  • Νησιά 20
  • Πειραιάς 143

Αναλυτικά ο χάρτης

Μεγάλη ήταν η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική.

Αυξήθηκαν και πάλι τα κρούσματα στην Αττική.

Κρήτη - Κορωνοϊός: Μωρό ήρθε στη ζωή από γυναίκα θετική στον ιό

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά τραγική με αποτέλεσμα να γίνονται καθημερινά προσπάθειες για να μειωθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι μέσα από συνέντευξη του ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καπραβέλος, σημείωσε ότι για ακόμη δύο μήνες θα παραμείνει η πανδημία.

Συγκεκριμένα ένα χαρμόσυνο γεγονός έγινε στη Κρήτη όπου γεννήθηκε ένα μωρό από γυναίκα που βρίσκεται θετική στον κορωνοϊό όπου και υποβάλλεται σε τεστ.

Μωρό γεννήθηκε από μητέρα θετική στον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Το χαρμόσυνο γεγονός

Ειδικότερα συγκίνηση επικρατεί στην Κρήτη διότι μητέρα με Covid-19 έφερε στον κόσμο ένα μωρό στο νοσοκομείο των Χανίων όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρήτη η μητέρα είναι ασυμπτωματική και παραμένει σε ειδικό θάλαμο στην κλινική Covid του νοσοκομείου Χανίων. Σε τεστ για κορωνοϊό θα υποβληθεί για προληπτικούς λόγους και το μωράκι της.

Μιλώντας στο Creta24 ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας, είπε ότι στη διάρκεια του τοκετού τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Το κυριότερο, μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share