Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κρήτη - Κορωνοϊός: Μωρό ήρθε στη ζωή από γυναίκα θετική στον ιό

Υποβάλλεται σε τεστ για να δουν αν είναι θετικό

18 Φεβρουαρίου 2021 18:22
Κρήτη - Κορωνοϊός: Μωρό ήρθε στη ζωή από γυναίκα θετική στον ιό

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά τραγική με αποτέλεσμα να γίνονται καθημερινά προσπάθειες για να μειωθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι μέσα από συνέντευξη του ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καπραβέλος, σημείωσε ότι για ακόμη δύο μήνες θα παραμείνει η πανδημία.

Συγκεκριμένα ένα χαρμόσυνο γεγονός έγινε στη Κρήτη όπου γεννήθηκε ένα μωρό από γυναίκα που βρίσκεται θετική στον κορωνοϊό όπου και υποβάλλεται σε τεστ.

Μωρό γεννήθηκε από μητέρα θετική στον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Το χαρμόσυνο γεγονός

Ειδικότερα συγκίνηση επικρατεί στην Κρήτη διότι μητέρα με Covid-19 έφερε στον κόσμο ένα μωρό στο νοσοκομείο των Χανίων όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρήτη η μητέρα είναι ασυμπτωματική και παραμένει σε ειδικό θάλαμο στην κλινική Covid του νοσοκομείου Χανίων. Σε τεστ για κορωνοϊό θα υποβληθεί για προληπτικούς λόγους και το μωράκι της.

Μιλώντας στο Creta24 ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας, είπε ότι στη διάρκεια του τοκετού τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Το κυριότερο, μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους.

«Όχι» στην παράταση του lockdown! Πάμε για άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου από 1η Μαρτίου

Κορωνοϊός: Το ενδεχόμενο να μην υπάρξει παράταση του lockdown αφήνει ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Όλα δείχνουν ότι πάμε για άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου την 1η Μαρτίου.

Απαντώντας σε ερώτημα για την παράταση του lockdown μετά την 28η Φεβρουαρίου επεσήμανε: «Όπως ανέφερε και ο υπουργός Υγείας οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές, δεν υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες». Ειδικά για την παράταση του lockdown είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος αυτή τη στιγμή».

«Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας τα αποτελέσματα δείχνουν σταθεροποίηση της κατάστασης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει και καλύτερη και δεν θα υπάρξει παράταση», τόνισε. Ενώ, ανησυχία προκαλούν και άλλες 13 περιοχές της χώρας, με δύο εξ' αυτών να περνούν και στο «κόκκινο».

Χρήστος Ταραντίλης

Άνοιγμα σχολείων και άνοιγμα λιανεμπορίου είναι στα κυβερνητικά σχέδια και μάλιστα άμεσα. Το σχέδιο είναι τα καταστήματα να λειτουργήσουν με τη μέθοδο τόσο του click away όσο και του click in shop καθώς και να επανέλθουν στις σχολικές αίθουσες όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share