Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ένα sms και τέλος: Έρχεται νέος κωδικός στο 13033

Αλλαγή δεδομένων και αυστηρός περιορισμός στις μετακινήσεις!

18 Φεβρουαρίου 2021 07:58
Ένα sms και τέλος: Έρχεται νέος κωδικός στο 13033
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί η "Μήδεια" να μας έκανε να ξεχαστούμε, ωστόσο, ο κορωνοϊός συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης που μελετά νέα μέτρα εντός του νέου σκληρού lockdown, ενώ μάλιστα ήδη σκέφτεται καθολικό lockdown σε Γιάννενα και Κάλυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα βασικά προβλήματα στη χρήση του 13033 είναι η αποστολή πολλών μηνυμάτων για αγορές με τον κωδικό 2. Συγκεκριμένα, η λύση που μελετά η κυβέρνηση είναι η δημιουργία ενός εντελώς νέου αριθμού, διαφορετικού από αυτόν του 13033, για την αποστολή sms αποκλειστικά για αγορές. Στο νέο αυτόν κωδικό θα υπάρχει κόφτης ενός μηνύματος μόνο ανά ημέρα.

νέος κωδικός στο 13033

Ο καταναλωτής θα μπορεί δηλαδή, κάθε ημέρα να στέλνει μόνο ένα μήνυμα, αφού έχει επιλέξει το κατάστημα των αγορών του και θα έχει συγκεκριμένη ώρα, χωρίς να μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία μέχρι την επόμενη ημέρα. Σκοπός του εξεταζόμενου μέτρου να καταπολεμηθεί ο συνωστισμός και να υπάρχει χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις των καταναλωτών.

SMS 13033: Τι ισχύει με τον κωδικό 6 και τον χρονικό προσδιορισμό στην Αττική

Τι ισχύει με τον κωδικό 6 και τον χρονικό προσδιορισμό στην Αττική, παρείχε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε πως εντός της Αττικής επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

«Η Περιφέρεια Αττικής είναι ενιαία οντότητα και προφανώς ο καθένας μπορεί να μετακινηθεί για τους λόγους που επιτρέπεται από δήμο σε δήμο» σημείωσε ο κ. Σταμπουλίδης. Αναφερόμενος ειδικότερα στον κωδικό 6, που αφορά άθληση και βόλτα κατοικίδιου, σημείωσε πως ο εν λόγω κωδικός «δεν έχει χρονικό προσδιορισμό».

«Όσον αφορά στην εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους των ελεγκτικών αρχών. Και οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι πρέπει να πιστέψουν και να εφαρμόσουν την τηλεργασία, όπου βεβαίως αυτό δύνανται» ξεκαθάρισε.

Τι ισχύει με τη μετακίνηση 6 με αυτοκίνητο

Υπενθυμίζεται ότι χτες κατά την εξειδίκευση των μέτρων του lockdown στην Αττική, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε ότι οι μετακινήσεις μεταξύ δήμων της Αττικής με τον κωδικό 6 στο 13033 (ή στη χειρόγραφη βεβαίωση) δεν απαγορεύονται, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε χώρους πρασίνου.

«Συστήνουμε μετακινήσεις (με τον κωδικό 6) με μέτρο και κοντά στον τόπο κατοικίας, αλλά δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ως εκ τούτου, η μετακίνηση με κωδικό 6 με αυτοκίνητο μεταξύ δήμων της Αττικής δεν απαγορεύεται, ενώ σύμφωνα και με τον κ. Σταμπουλίδη δεν υφίσταται χρονικός περιορισμός στη χρήση του εν λόγω κωδικού μετακίνησης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share