Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Συμφωνία Pfizer/BioNTech με ΕΕ για επιπλέον 200 εκατ. δόσεις

500.000.000 δόσεις μέχρι το τέλος του 2021!

17 Φεβρουαρίου 2021 12:54
Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Συμφωνία Pfizer/BioNTech με ΕΕ για επιπλέον 200 εκατ. δόσεις
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Σε συμφωνία για επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους κατά του ιού κατέληξαν οι Pfizer/BionTech με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, εξαιρετικά ελπιδοφόρα είναι τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη μέτρηση των επιπέδων αντισωμάτων 14 μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNtech που χορηγήθηκε στη χώρα μας για τον κορωνοϊό

Βάση της συμφωνίας, η ΕΕ έχει την επιλογή να ζητήσει άλλες 100 εκατομμύρια δόσεις στη συνέχεια. Οι επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2021, με περίπου 75 εκατομμύρια εξ αυτών το δεύτερο τρίμηνο.

Οι συνολικές δόσεις που θα παραδοθούν στα κράτη-μέλη της ΕΕ μέχρι το τέλος του 2021 φτάνουν πλέον τις 500 εκατομμύρια, με την επιλογή να αυξηθούν στις 600 εκατομμύρια.

Συμφωνία Pfizer/BioNTech με ΕΕ για δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού

«Αναγνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό στο πλαίσιο της προσπάθειας να νικηθεί ο ιός και να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία. Εργαζόμαστε ακούραστα για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω διάθεση εμβολίων στην Ευρώπη και αλλού, επεκτείνοντας την παραγωγική μας ικανότητα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

«Με τη νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένουμε πλέον να παραδώσουμε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων Ευρωπαίων πριν το τέλος του έτους» κατέληξε.

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca στα παιδιά

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο είναι αρκετά τραγική με αποτέλεσμα να γίνονται τα πάντα σχετικά με την εξάπλωση του όπου και έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί.

Σημειώνεται ότι η Pfizer/BioNtech αλλά και η Moderna έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές των εμβολίων στα παιδιά για να προχωρήσουν και άλλο οι ρυθμοί.

Συγκεκριμένα από ότι φαίνεται σε όλο αυτό εισέρχεται και η AstraZeneca που έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες χορήγησης εμβολίων σε παιδιά.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τα εμβόλια.

Κορωνοϊός: Οι δοκιμές σε παιδιά

Ειδικότερα το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ξεκίνησε για πρώτη φορά έρευνα για να εξετάσει την ασφάλεια και την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που έχει αναπτύξει με την AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νέα έρευνα έχει στόχο να καθοριστεί αν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στα παιδιά ηλικίας 6 με 17 ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου. Περίπου 300 εθελοντές θα συμμετάσχουν σε αυτή, ενώ οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένονται αυτό τον μήνα.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά της covid-19 έχει χαρακτηριστεί “το εμβόλιο του κόσμου” διότι είναι πιο φθηνό στην παρασκευή του και πιο εύκολο στη συντήρηση και τη διανομή από κάποια άλλα.

Η AstraZeneca έχει στόχο να παράξει 3 δισεκατομμύρια δόσεις φέτος και σκοπεύει από τον Απρίλιο και μετά να παράγει περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις τον μήνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share