Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία «Μήδεια» - Αττική: Που έχει αποκατασταθεί η διακοπή ρεύματος - Που παραμένουν τα προβλήματα (Video)

Στρατός, ΕΜΑΚ και ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν για αποκατάσταση - Μάχη με το χρόνο για την αποκατάσταση των ζημιών στην ηλεκτροδότηση

17 Φεβρουαρίου 2021 12:38
Κακοκαιρία «Μήδεια» - Αττική: Που έχει αποκατασταθεί η διακοπή ρεύματος - Που παραμένουν τα προβλήματα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κακοκαιρία «Μήδεια» - Αττική: Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση πολλών περιοχών της χώρας μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια».

ΔΕΔΔΗΕ και η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, αλλά και με τη συνδρομή του Ελληνικού Στρατού και της Πυροσβεστικής δουλεύουν νυχθημερόν για να επανέλθει το δίκτυο ηλεκτροδότησης κυρίως στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, όπου περί τα 250.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Οι βλάβες σιγά σιγά αποκαθίστανται, ωστόσο, είναι αναπόφευκτο να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών σήμερα, Τετάρτη, μιας και όπως παραδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος «η συντριπτική πλειονότητα των κεντρικών γραμμών θα έχει επιδιορθωθεί μέχρι σήμερα το βράδυ, αργά. Από εκεί και έπειτα θα είναι οι μεμονωμένες βλάβες, δηλαδή στα στενά, στις βοηθητικές αρτηρίες, στη χαμηλή τάση δηλαδή, στις μεμονωμένες παροχές - αυτό θα είναι το δεύτερο μέρος».

Κάτι που σημαίνει ότι πολλά σπίτια θα μείνουν για τρίτο συνεχόμενο βράδυ χωρίς ρεύμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και με το κρύο να προμηνύεται ακόμα πιο τσουχτερό απόψε.

Όπως τόνισε ο κ. Μάνιος «Ο ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκε αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή κατάσταση, η οποία δεν έχει επαναληφθεί εδώ και δεκαετίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, παραπάνω από 600 συνεργεία και 1.500 εργαζόμενοι εργάζονται πανελλαδικά για την αποκατάσταση των βλαβών.

Στα βόρεια προάστια της Αττικής, ειδικότερα, έχουμε παραπάνω από 400 άτομα σε εικοσιτετράωρη βάση και αυτά ενισχύονται τώρα με επιπλέον μονάδες που φέρνουμε από εκτός Αθηνών, επιπλέον των 50-60 ατόμων και ήδη έχουν αφιχθεί από χθες το βράδυ και εργάζονται στο πεδίο μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Η συντριπτική πλειονότητα αυτών μέχρι το βράδυ θα έχει ηλεκτροδοτηθεί, ούτως ώστε στη συνέχεια να δουλεύουν τα συνεργεία μας στις κατά τόπους παροχές, συνδέσεις και σε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται. Θα δώσουμε έμφαση στα νοικοκυριά που είναι πολλές ώρες χωρίς ρεύμα.

Άρα ξεκινάμε κατά προτεραιότητα από Διόνυσο, Ανοιξη, Αγιο Στέφανο και στη συνέχεια στα υπόλοιπα σημεία. Ήδη, σιγά σιγά, ηλεκτροδοτούνται κομμάτια αυτών των περιοχών, ξεκινώντας από το βράδυ. Και να σας δώσω και μία αίσθηση του τι σημαίνει 800 δέντρα σπασμένα στο δίκτυο. Σημαίνει ότι κάθε δύο λεπτά ένα δέντρο σπάει, πέφτει πάνω στο δίκτυο και κάνει ζημιά.

Καταλαβαίνετε ότι όσο γρήγορα κι αν προσπαθείς να αποκαταστήσεις τις βλάβες, ο αριθμός και η συχνότητα είναι τεράστιοι. Εντούτοις τα συνεργεία μας, οι εργολάβοι, οι συνεργάτες μας, σε συνεργασία και με τη βοήθεια από την Πολιτική Προστασία, κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να επιστρέψει το ρεύμα το γρηγορότερο στους συνανθρώπους μας.

Η συντριπτική πλειονότητα των κεντρικών γραμμών θα έχει επιδιορθωθεί μέχρι σήμερα το βράδυ, αργά. Από εκεί και έπειτα θα είναι οι μεμονωμένες βλάβες, δηλαδή στα στενά, στις βοηθητικές αρτηρίες, στη χαμηλή τάση δηλαδή, στις μεμονωμένες παροχές - αυτό θα είναι το δεύτερο μέρος».

Πού έχουν ήδη ρεύμα

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές σε 15 γραμμές Μέσης Τάσης σε σύνολο 43 γραμμών που παρουσιάζουν προβλήματα, σε τμήμα των περιοχών Διόνυσος, Αγιος Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία. Αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος ζητά εκ νέου την κατανόηση του κοινού.

Επισημαίνεται ακόμη ότι το σύνολο του τεχνικού του προσωπικού στην Αττική, περί τα 440 άτομα, συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης στις περιοχές με προβλήματα ηλεκτροδότησης, κυρίως στα Βόρεια Προάστια του Νομού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share