Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Στις 12:00 θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στην Αττική - Τι ισχύει για όσους έχασαν το ραντεβού τους λόγω κακοκαιρίας (Video)

Τι θα γίνει με τα ραντεβού από 8:00 έως 12:00

17 Φεβρουαρίου 2021 11:31
Κορωνοϊός: Στις 12:00 θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στην Αττική - Τι ισχύει για όσους έχασαν το ραντεβού τους λόγω κακοκαιρίας (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Το σημερινό εμβολιαστικό πρόγραμμα για την Αττική, θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ενώ όσα ραντεβού χάθηκαν λόγω της κακοκαιρίας θα αναπληρωθούν άμεσα.

Προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί σε όσους έχασαν λόγω της «Μήδειας» τη δεύτερη δόση του εμβολίου, καθώς πρέπει να γίνει μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την πρώτη.

Ένα από τα πιθανά σενάρια, είναι να ανοίξουν και την Κυριακή τα εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να γίνουν οι εμβολιασμοί που έμειναν πίσω. Όσοι έχασαν το ραντεβού τους λόγω της κακοκαιρίας, θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το νέο ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί έχουν φτάσει συνολικά στους 575.766 . Σύμφωνα με ενημέρωση από το emvolio.gov.gr, το περασμένο 24ωρο έγιναν 21.021 εμβολιασμοί από τους περίπου 30.000 που είχαν προγραμματιστεί. Παράλληλα, εξαιρετικά ελπιδοφόρα είναι τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη μέτρηση των επιπέδων αντισωμάτων 14 μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNtech που χορηγήθηκε στη χώρα μας για τον κορωνοϊό.

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών, οι σημερινοί προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στον νομό Αττικής αναβάλλονται. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα σημερινά ραντεβού. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις και εντός της ημέρας», ανέφερε χθες ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share