Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

ΗΣΑΠ: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Ηλεκτρικό - Κανονικά τα δρομολόγια Πειραιάς-Κηφισιά

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί - Πως κινούνται τα ΜΜΜ

17 Φεβρουαρίου 2021 11:09
ΗΣΑΠ: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Ηλεκτρικό - Κανονικά τα δρομολόγια Πειραιάς-Κηφισιά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

ΗΣΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στη γραμμή 1 ( Πειραιάς – Κηφισιά). Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται πλέον κανονικά σε ολόκληρο το δίκτυο από τον Πειραιά έως την Κηφισιά, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Προβλήματα σε τοπικές γραμμές Κηφισιάς, Πεντέλης, Αχαρνών, Θρακομακεδόνων και Φυλής

Σε ορισμένες τοπικές γραμμές, κυρίως στις περιοχές Κηφισιάς, Πεντέλης, Αχαρνών, Θρακομακεδόνων και Φυλής, εντοπίζονται τα προβλήματα στις μετακινήσεις με τα λεωφορεία.

Μάλιστα, σε κάποιες από τις παραπάνω περιοχές δεν εκτελούνται ακόμη δρομολόγια, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της πτώσης δέντρων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ, σταδιακά αποκαθίσταται η λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών και γραμμών του τρόλεϊ στο δίκτυό του.

Υπενθυμίζεται πως λεωφορεία και τρόλεϊ βγήκαν στους δρόμους πριν από τις 7 το πρωί, εκτελώντας δρομολόγια στο μεγαλύτερο δίκτυό τους.

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Δρομολόγια διεξάγονται, επίσης, σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ.

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί - Πως κινούνται τα ΜΜΜ

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς το “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
  • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
  • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
  • Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
  • Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
  • Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
  • Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία,Αχαρνές.Επί της οδού Νάσου (λίγο πριν την Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) από το ύψος της Προτομής Μιχάλη
  • Κρητικόπουλου έως το ύψος του Πυροφυλακίου Καισαριανής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμητττό, στηνπεριοχή της Καισαριανής.
  • Επί της Λεωφόρου Εθ. Αντιστάσεως από Γήπεδο Καισαριανής μέχρι την Περιφ. Υμηττού και στα δύο ρεύματακυκλοφορίας.

Πως λειτουργούν τα ΜΜΜ στην Αττική

Σε ό,τι αφορά το Μετρό, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Οι επιβάτες μετεπιβιβάζονται στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ, εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων σε όλο το δίκτυο.

Μετά τις 7 το πρωί ξεκινήσαν τα δρομολόγια των λεωφορείων, σε όσα το επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθούν, αφού λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που επικράτησαν και χθες σε όλη την Αττική είναι αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης παγετού.

TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share