Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία "Μήδεια": Ποια περιοχή "χτύπησε" τους -25 βαθμούς Κελσίου

Συνεχίζονται τα προβλήματα από τον άσχημο καιρό

16 Φεβρουαρίου 2021 18:00
Κακοκαιρία

Κακοκαιρία "Μήδεια": Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία "Μήδεια" που έχει "χτυπήσει" την Ελλάδα με μία περιοχή να έχει σημειώσει ρεκόρ στη θερμοκρασία

Σημειώνεται ότι θα παραταθεί και άλλο η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Αθηνών - Λαμίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα μπαράζ χαμηλών θερμοκρασιών επικρατούν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδα με μία συγκεκριμένη να έχει σπάσει τα θερμόμετρα.

Αυτή η περιοχή σημείωσε χαμηλή θερμοκρασία.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Η περιοχή που σημείωσε -25 βαθμούς

Ειδικότερα η κακοκαιρία "Μήδεια" έφερε έντονες χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψε θερμοκρασία ρεκόρ στο Νέο Καύκασο Φλώρινας το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Συγκεκριμένα, περίπου στις οκτώ το πρωί η θερμοκρασία έπεσε στους -25.1 βαθμούς, ορίζοντας ένα νέο ρεκόρ ελάχιστης θερμοκρασίας για τους σταθμούς του δικτύου (εξαιρούνται οι σταθμοί στις δολίνες Κεχρωτής και Βαθυστάλου).

Αυτές είναι οι περιοχές που έχουν χαμηλή θερμοκρασία.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα του meteo, «στην προσπάθειά μας για την ακριβή παρακολούθηση των μετεωρολογικών συνθηκών στην χώρα, αρωγοί είναι δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, αλλά και ιδιώτες και επιχειρήσεις όπως η εταιρία ΣΤΡΑΒΩΝ, με την βοήθεια της οποίας εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ο συγκεκριμένος σταθμός.

Στα σχήματα φαίνονται (επάνω) η πορεία της θερμοκρασίας στο Νέο Καύκασο κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο (ολικός παγετός) και η στιγμή της καταγραφής της ελάχιστης θερμοκρασίας και (κάτω) οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Τρίτης 16/2».

Ποιες περιοχές έχουν χαμηλή θερμοκρασία.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Μεταφέρονται οι πρόσφυγες που διαμένουν σε σκηνές του Ελαιώνα

Κακοκαιρία "Μήδεια": Όλο και πιο δύσκολες γίνονται οι συνθήκες με την κακοκαιρία που επικρατεί εδώ και αρκετές ώρες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και άλλα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι στην Αττική επικρατούν αρκετά προβλήματα λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων με ένα από αυτά να είναι η ηλεκτροδότηση.

Συγκεκριμένα στο δημοτικό γυμναστήριο Ρουφ θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες που διαμένουν σε σκηνές στον Ελαιώνα λόγω του ψύχους που επικρατεί.

Μεταφέρονται οι πρόσφυγες.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Η μετακίνηση των προσφύγων

Ειδικότερα στο δημοτικό γυμναστήριο του Ρουφ και σε κοινόχρηστα κοντέινερ μεταφέρονται αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν σε σκηνές του Ελαιώνα και οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης, που “έφερε” η κακοκαιρία “Μήδεια”.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, οι σκηνές στον Ελαιώνα «καταπλακώθηκαν και λύγισαν από το χιόνι», ενώ η θέρμανση είναι ανύπαρκτη.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης, Μάνος Λογοθέτης, υπογραμμίζει ότι είναι σε εξέλιξη η μεταφορά περίπου 200 προσφύγων που διαμένουν προσωρινά σε σκηνές στον Ελαιώνα. Εκατόν είκοσι από αυτούς θα φιλοξενηθούν σε κοινόχρηστα κοντέινερ εντός του Ελαιώνα, ενώ περίπου 80 θα μεταφερθούν στο γυμναστήριο του Ρουφ του δήμου Αθηναίων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Λογοθέτης επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στις δομές φιλοξενίας της Μαλακάσας, της Θήβας και των Οινοφύτων, όπου έχει πέσει πολύ χιόνι. Στη δομή της Μαλακάσας είναι σε εξέλιξη αποκατάσταση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share